|
Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun (TOSFED) birlikte organize ettiği 19. Atatürk Kupası Kuzey Kıbrıs Rallisi ile ilgili dün basın toplantısı düzenlendi. KKTOK Başkanı Zeki Topcu, Lassa Ralli Takımı (LRT) adına mücadele edecek olan Serkan Yazıcı-Egemen Ertük, Hasan Özseyhan-Özden Yılmaz ikilileri ve ralliseverlerin katıldığı basın toplantısında ZET Karting Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Toplantıda ilk söz alan KKTOK Başkanı Zeki Topcu şunları söyledi: "19. sunu düzenleyecek olduğumuz Atatürk Kupası Uluslararası Kuzey Kıbrıs Rallisi için oldukça heyecanlı olduğumu dile getirmek isterim. TOSFED ile birlikte hareket ederek yapacağımız bu güzel organizasyonda Lassa Ralli Takımı gibi büyük bir ekibide ülkemizde konuk etmekten dolayı ayrı bir keyif içerisindeyim. Oldukça çekişmeli geçeceğini düşündüğüm bu büyük yarış öncesi gerek TOSFED gerekse KKTOK'ndan görev alacak ve katkı koyacak olan herkese şimdiden teşekkür etmek istiyorum. Tüm ralli severleri usta pilotlara destek vermek adına cumartesi ve pazar günleri özel etaplara davet ediyorum. Herkese başarılar diliyorum." dedi.
2000-2001 ve 2004 yılı Türkiye Ralli Şampiyonu Serkan Yazıcı ise yaptığı konuşmada şunlara değindi: "Uzun bir aradan sonra KKTC'nde start alacak olmayı dört gözle bekliyorum. Takımım bana Kıbrıs'a gidiyoruz dediği zaman ayrı bir heyecan yaşadım. Kıbrıs'ın yeri benim için çok ayrı çünkü buradan aldığım puanlarla Türkiye Ralli Şampiyonluğumu ilan etmiştim. Buraya takım olarak finişe ulaşıp kazanmaya geldik. KKTC'nde ralliye olan ilgi bayağı fazla ve birçok rallisever ben buraya gelmeden önce mail yoluyla bana güzel mesajlar gönderdiler. Açıkcası buranın ateşli izleyicilerini özlediğimi ve onlar için start alacağımı söylemek isterim. Herkesi bizi izlemek üzere etaplarda görmeyi ümit ediyorum."
KKTC'li pilotumuz Hasan Özseyhan ise sorun yaşanmadığı takdirde LRT olarak 1 ve 2. sırada yarışı tamamlak istediklerini söyledi. Kendi evinde ve seyircisinin önünde start alacak olmanın heyecanı içerisinde olduğunu dile getiren genç pilotumuz, "Yeni co-pilotum Özden Yılmaz ile de uyumlu bir ikili oluşturacağımız inancındayım" dedi. Ayrıca KKTC'nde daha birçok iddialı yerel pilotun olduğunu da söyleyen Özseyhan, yarışa katılacak olan herkese başarılar dileyerek ralli severleri bu heyecana ortak olmak üzere etaplara davet etti. |