|
Üniversiteler Basketbol Oyunlarında son gün maçları ODTÜ Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Erkeklerde Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) arasında oynanan maçta YDÜ'yü 94-78 mağlup eden DAÜ şampiyon oldu.
Organizasyonun son maçı olan YDÜ ile DAÜ erkek takımlarının final müsabakasını kalabalık seyirci topluluğuna zevkle izledi. Maçın başından itibaren skor olarak üstünlük sağlayan DAÜ takımı, bu üstünlüğünü koruyarak, maçın sonunda şampiyonluğa ulaştı.
Üçüncülük maçı ise GAÜ ile ODTÜ arasında yapıldı. Müsabakayı 61- 46 kazanan GAÜ turnuvada üçüncülüğü elde etti. Beşincilik müsabakası Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile Lefke Avrupa Üniversitesi arasında yapıldı ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi müsabakayı kazanarak beşinciliği elde etti.
Müsabakaların sonunda yapılan ödül töreninde konuşan Üniversiteler Federasyonu Başkanı Beyhan Gürgöze, müsabakalara katılan takımlara ve organizasyonu üstlenen ODTÜ'ye teşekkür etti.
Beyhan Gürgöze'nin konuşmasının ardından yapılan ödül töreninde başarılı olan takımlara ödüllerini, ODTÜ KKK'ü Rektör Yrd. Prof. Dr.Tanju Mehmetoğlu, Spor Dairesi Müdürü Besim Erdenay ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar takdim ettiler.
Günün sonuçları:
Beşincilik maçı:
UKU-LAÜ: 76 - 57
Üçüncülük maçı:
GAÜ-ODTÜ: 61 - 46
Final maçı:
DAÜ-YDÜ: 94 - 78 |