Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
UFO'lar yine geldi!
Ya eşel mobil ya da 13. maaş
6 haftalık bebek, kürtajla alındı
Eşel-mobil gerdi
10 bin YTL ile serbest kaldı

YORUMLANANLAR
Panayotis Necati'ye 2 gün [1]
Ekmeğe zam: Ekmek bugünden itibaren 1 YTL'ye satılacak [1]
Kazaya davetiye çıkaran yol [2]
İzinsiz inşaatların yapımı durduruluyor [7]
Yedidalga'da viraj tehdidi [3]
Kıvanç Buhara, ÖRP'ye katıldı [3]
Bayrağını al, Kıbrıs'a gel [6]
Çayönü'nde 30-40 yıllık 393adet servi ağacını kestiler [6]
Kalp hastalıkları kanserle yarışıyor [2]
Oynamadan da kazanılır: 1-0 [2]
Serdar Akgül, kızı için böbreğini satacak [5]
Rumlar Güzelyurt için yürüdü [7]
Süt atıkları çevreyi mahvediyor... Noro suyu fidanları kuruttu [3]
Sponsor olun 5 yıl reklamınızı yapalım [8]
Cihangir'in kuzeyi çöplüğe dönüştü [4]
Cihangir tam gaz: 2-1 [3]

Ledra Palace'ta iki toplumlu basketbol turnuvası
Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum gençler, spor aracılığıyla Kıbrıslı gençler arasında diyalog ve etkileşimi hedefleyen "Spor Yoluyla Diyalog" projesi bağlamında "Şiddet İçermeyen İletişim" bilinci oluşturmak için bir araya geldiler
   Salı 17:06
   20 Mayıs 2008
Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Avrupa Birliği'nin Avrupa ve Akdeniz'deki Kültürler Arası Diyalog Yılını kutlama çalışmaları bağlamında Ledra Palace'ta "Spor Yoluyla Diyalog: Barış için Oyna" adlı iki toplumlu basketbol turnuvası düzenlendi.

KIBRIS'a konuşan Kıbrıs AB Derneği Proje Koordinatörü İlke Dağlı, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum basketbol çalıştırıcıları ve proje ortaklarının "Şiddet İçermeyen İletişim" üzerine farkındalık artırma amaçlı eğitimlerin yanı sıra, sporla Kıbrıslı gençler arasında diyalogu hedefleyen "Spor Yoluyla Diyalog" projesinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Dağlı, bu bağlamda, Yapılandırılmış Diyalog Süreci Metodolojisi kullanılarak basketbol çalıştırıcıları ve onların öğrencileriyle birlikte vizyon oluşturulması yönünde çalışıldığını ifade etti.

Etkinliğin "Anna Lindh Foundation Diyalog 1001 Eylem" çerçevesinde gerçekleştiğini söyleyen Dağlı,

projenin kız çocuklarının katılımının yanı sıra, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum Uluslar Arası Barış Oyuncuları (PeacePlayers International) basketbol çalıştırıcılarını, 10-15 yaş grubu öğrencileri, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum Şiddet İçermeyen İletişim eğitimi almak isteyen genç üyeleri, Kıbrıs Sivil Toplumunu ve medyayı da Yapıcı bir diyalog kurmaya teşvik etmeyi amaçladığını kaydetti. Dağlı, "Projenin amacı, birlikte hareket ve eylemlerle ırkçılığın önüne geçmek ve çok kültürlülük değerlerini diyalog yoluyla yaymak" diye konuştu.

Dağlı, söz konusu inisiyatif çerçevesinde, Kıbrıs AB Derneği, Future Worlds Centre, PeacePlayers International ve Kıbrıs Environmental Studies Centre'in katkılarıyla gerçekleşen projede 4 ayrı etkinliğin daha gerçekleştirildiğini söyledi.

Projede eğitmenlerin eğitildiğini belirten Dağlı, bu çerçevede, Uluslar Arası Barış Oyuncuları çalıştırıcılarıyla birlikte iki sürdürülebilir Şiddet İçermeyen İletişim atölye çalışmasına ek olarak bir de Yapılandırılmış Diyalog Süreci vizyon çalışması gerçekleştirildi. Uluslararası barış oyuncuları çalıştırıcılarının kendi takımlarındaki genç oyunculara aldıkları eğitimleri uyguladıklarını söyleyen Dağlı, bu anlamda Kıbrıslı gençler gelecekteki ideal toplumlarının ve sportmenliğin vizyonunu çizdiğini belirtti. Dağlı, çizilen resimlerin Diyalog Gecesi'nde ara bölgede sergileneceğini kaydetti.

İki toplumlu televizyon programı "Biz/Emeis"n Diyalog Gecesi proje ve proje aktivitelerini vurgulayan bir video hazırlayıp yayınladığını ifade eden Dağlı, ortak örgütlerin Radyo Mayıs'taki iki toplumlu radyo programına katıldığını söyledi.

Diğer Spor haberleri
09 Temmuz 2008, Çarşamba   10:12   Meliz, Polonya'da dünya yarı finalinde
09 Temmuz 2008, Çarşamba   10:10   Goller Naci Talat için
09 Temmuz 2008, Çarşamba   10:08   Easykartta beşinci randevu
09 Temmuz 2008, Çarşamba   10:07   Genç raket Kemal İspanya'da çalışıyor
09 Temmuz 2008, Çarşamba   10:06   Dumlupınar'da seçimden Vartuğ çıktı
09 Temmuz 2008, Çarşamba   10:04   Enver Kaya: Başarılar başkalarına mal edilemez
09 Temmuz 2008, Çarşamba   10:03   En rahat Gönyeli
09 Temmuz 2008, Çarşamba   10:00   Bankalarda gözler son finalistte
09 Temmuz 2008, Çarşamba   09:58   Bilardoda uluslararası heyecan bugün başlıyor
09 Temmuz 2008, Çarşamba   09:57   "Parada eksik yoktur"
   45 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder


DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.2301 1.2388
1 STERLİN 2.4374 2.4555
1 EURO 1.9314 1.9407



YAZARLAR : .

Mustafa ÖZSOY

"Görev Kıbrıs"

Songuç KÜRŞAD

Derin havuzlarda yüzelim

Omaç BAŞAT

Rahat oyun, net galibiyet

Ogün Genç KAÇMAZ

Seçime beş kala...

Zeki KAYALP

Keçiören Belediyesi, Forest Green ve bizim...

Can İPCİOĞLU

Suni bir heyecan

Alkan BAYKENT

Hakemler açısından vasatın altında geçen b...

Sühat DÜRÜ

Fenerbahçe ile ilgili birkaç söz ve ikinci...

Ahmet Özsoy

Şu çılgın "Gönyeli"

Şükrü Burağan

Seçimin ardından...





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital