Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
Futbolda alınan sonuçlar ve günün programı
Mağusa, Ocağı yaktı: 5 - 1
Baf Ülkü Yurdu: 1- Lefke: 2
Devlerden "tık" yok: 0-0
Tatlısu liderliği sevdi: 2-0
İkisi de alkışlandı: 1-1
Hip Hop'a Eylül'le doyduk

YORUMLANANLAR
Dikkat, bazı pastörize inek sütleri bozuk [1]
Söyleşi Rap ve R&B'nin Kıbrıslı sesi… [1]
Türkiye Kıbrıs konusunda geri adım attı [1]
KIB-TEK yolsuzluğu davasında karar pazartesi açıklanıyor [1]
Güney'in de derdi mülteciler ve gece kulüpleri [1]
Dansçılar öğrenciydi [10]
Soyer'e rakip Yorgancıoğlu mu? [1]
Avcılardan ağaç katliamı [9]
Tek suçlu olarak okul idarelerinin gösterilmesi doğru değil [1]
Okan Ersan, Almanları büyüledi [2]
İki çocuğuyla sokağa atıldı [2]
Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliklerle kutlandı [1]
Bizim Parti, ÖRP'ye katıldı [1]
Skandalda ikinci perde [36]
Tolga'dan bateri şov [2]
Lefkoşa'da bıçaklı kavga [1]
Sevgilisinin boğazını kesti, 6 yıl hapse gitti [2]
Yüz yüze çarpışıp,kaldırıma çıktılar [1]
13. maaş devam edecek, ikramiyelerden vergi yok [4]
Defalarca takla attı, sürücü hafif yaralandı [3]



Futbolda profesyonellik farkı

Omaç BAŞAT

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   9 Nisan 2007, Pazartesi Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Lefkoşa Atatürk Stadyumu tarihi bir maça daha ev sahipliği yaptı.

Bir hazırlık maçı olsa da, sahaya yansıtılan futbol kalitesi ve sportmenlik ruhuyla tarihte iz bırakacak bir maçtı.

Kırgız kardeşlerimizin şampiyon takımı Dordoi Dinamo'nun sezon öncesi hazırlık çalışmalarında Kuzey Kıbrıs'ı tercihi kadar, bizim takımlarımızla hazırlık maçı oynama cesaretleri de bizlere gelecek için moral güç kazandıran bir olaydı.

Dordoi Dinamo, doksan dakika boyunca pozitif futbol oynayan bir ekip. Asya takımları arasında şampiyonluğa ulaşma başarılarında, profesyonelliği ön planda tutarak, oyun disiplininden asla kopmadan, son saniyeye dek mücadele eden bir ekip olmanın payı büyük olsa gerek.

Konuklarımızı zamansız misafir etmemizin getirdiği bazı sıkıntılar yaşandı. Başlangıçtaki kamp yerleri değişti. Şimdilerde Yakın Doğu Üniversitesi Konuk Evi'nde misafir ediliyorlar. Antrenman sahası sorunları da bugünden itibaren çözüldü gibi. Bütün bu sıkıntılara rağmen Kırgız kardeşlerimiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunmaktan ve bizlere moral destek vermekten son derece mutlu olduklarını belirtiyorlar.

Bu önemli karşılaşmayı izlemeye gelen çok az sayıdaki sporseverimizin ortak görüşü, sergilenen futbolun kalite yüksekliğiydi. Her kademede ayağa pas yapma, kanatlardan gelişen ataklar gibi, kısa paslarla geliştirdikleri ataklarda da profesyonelce sergiledikleri varyasyonlar, izleyenleri mutlu etti.

Türk Ocağı, bir gün önce zorlu bir lig mücadelesinden çıkmış olmasına karşın rakibi karşısında ezilmeden mücadele etti. Kuşkusuz yorgunluk belirtileri gösterdiler ama güzel ataklarla rakibi yoklamaktan da geri kalmadılar.

Ülkemiz koşullarında iki günde iki maç oynama kolay değil...

Kırgız spor yetkililerinin ambargoyu aşmamızda bizlere her zaman verdikleri desteğe bizler de onları alkışlamak üzere sahaya gelerek teşekkür etmeliyiz. Onları izlemeye gelecekler, futbolu doyasıya izlemenin yanı sıra kardeşlik duygularını da en derinden hissetmeli ve konuklarımıza da hissettirmeli. Teşekkürler Kırgızistan.

   1575 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
15 Ekim 2008, Çarşamba   Lige merhaba
08 Ekim 2008, Çarşamba   Önce evimizin içini temizleyelim
01 Ekim 2008, Çarşamba   Sabır taşı çatlamaz...
24 Eylül 2008, Çarşamba   Top şimdi FİFA'da
17 Eylül 2008, Çarşamba   FİFA karar değiştirebilir (mi) ...
10 Eylül 2008, Çarşamba   Futbolumuza yön verirken
08 Eylül 2008, Pazartesi   19 Mayıs'ın çimleri de sentetik oldu
11 Temmuz 2008, Cuma   Başarılı nice yıllara
23 Mart 2008, Pazar   Rahat oyun, net galibiyet
16 Mart 2008, Pazar   Tatlı bir galibiyet



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.6699 1.6817
1 STERLİN 2.4983 2.5169
1 EURO 2.1017 2.1165







© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital