Kibris Gazetesi
ARŞIV


EN ÇOK OKUNANLAR
SİNEMALARDA GÖSTERİMDE OLAN FİLMLER
BİR YASTIKTA 50 YIL
Kara Kitap
SÖYLEYİŞİ "Bilbay Eminoğlu"
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE
FESTİVAL 45. Altın Portakal Film Festivali
DUYDUK
GEZİ Aranızda Kite Board Yapan Var mı?
POLİTİKA "Ülkemizde Avcılık"
YAYLIM ATEŞİ

YORUMLANANLAR
Avukatlara getirilen yasak hukuka aykırı [1]
Çiftçi ve hayvancıya DESTEK PAKETİ [1]
UBP anahtarı UBP'lilerde olmalı [2]
Büyük sınav [1]
Gazimağusa'da 26 köyde elektrik kesintisi yapılacak [1]
Mahkemelerden rekor cezalar [1]
Küfür etti diye öldürüyordu [1]
Bulutoğluları: Artık ipler koptu [2]
4 ay hırsızlıktan arandı adaya girerken yakalandı [1]
14 yaşındaki kızla cinsel ilişki [3]



Gönyeli tam yol...

Ogün Genç KAÇMAZ

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   3 Aralık 2006, Pazar Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Dengede olan veya çok üstün oynamadığınız maçları alır, son dakikalarda goller bulursanız futbolcuların özgüveni artar, zirvenin en güçlü adayı olursunuz. Bu bağlamda Gönyeli bu tip maçları takım disiplininden ödün vermeden, etkili oynamadan da kazanmasını biliyor. Son 6 maçta 5 galibiyet, bir beraberliği ağırlıklı olarak ikinci yarılarda kopardılar.

Çetinkaya lige son dönemlerin en kötü başlangıcını yaptı. 8'inci hafta sonunda bir galibiyeti olan sarı-kırmızılılar 7 puanda kaldı, zirve ile 12 puanlık fark oluştu. Farklı Yenicami galibiyeti ile moral bularak Turan Altay'ı göreve getiren ve iki haftalık aranın avantaj getirmesi gereken Çetinkaya, oyunun belirli bölümlerinde saman alevi gibi parladı. Gole yakın isimlerin kötü performansı ve son vuruşlardaki beceriksizlikleri oyundan düşmelerini getirdi.

Knolly'nin yokluğunda ne yapacağı soru işareti olan Gönyeli defansı çok baskı yemedi. Hüseyin Küsbeci'nin net pozisyonu değerlendiremediği bu bölümde sarı-kırmızılılar daha ofansif düşüncedeydi.

Gönyeli'de Ayhan istekliydi, iyi toplar taşıdı. İsmail aynı oranda sol kanadı kullanamadı. Erdinç görev adamı olduğunu kanıtladı, basit ama topsuz oyunu temiz oynuyor. Hüseyin Kayalılar'ın beklenen performansı sezon başından beri sergileyememesine dün Kemal Uçaner'in de etkisiz oyunu eklenince hücumda istenilen etkinlik sağlanamadı. Ancak Gönyeli'nin önemli artısı oyundan kopmamaları ve sistemden taviz vermemeleri. Fırat Canova takımına daha hakim olduğunu müdahaleleriyle gösterdi. İyi gitmeyen işleri düzeltmede teknik adamın rolü önemlidir. Görev bölgelerinde yapılan değişiklikler ve önce Mehmet Bataryacı'yı, golden sonra da Erkan'ı oyuna alarak maçın gidişatında etkili oldu.

Buna karşılık Çetinkaya'da hareketli olan, tehlike yaratabilecek becerilere sahip Hüseyin Küsbeci'nin oyundan alınmasını anlayamadım. Gol pozisyonlarında topları farklı şekilde auta gönderen, kötü gününde olan Hakan Altın ile, sakatlıktan sonra form yakalayamayan Kayhan ile Yasin'in oyunda kalışları, Derviş'in ağırlığını koyamaması golü bulamamalarının etkenlerindendi.

Topları direkten dönen Çetinkaya, Coşkun'un, çizgiye inen Ayhan'ı gereksiz yere ceza alanında indirmesiyle hem 10 kişi kaldı, hem geriye düştü. Eksik oynamalarına rağmen gol arayışlarına devam ettiler ve yüksek toplarla pozisyonlar da buldular.

Gönyeli final paslarında doğru seçimleri yapabilse son çeyrekte rahatlayacağı golü bulabilirdi. Bu tip kritik maçlarda hanesine 3 puan yazmayı başaran Gönyeli, zaten iyi oynadığında zorlanmadan galibiyetlere imza atacaktır. Bu açıdan şampiyonluğun en güçlü adayıdır.

   1611 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazılarını görüntüle
03 Ekim 2008, Cuma   Şampiyonluğa kim koşar?
16 Eylül 2008, Salı   Hesap kitap devri...
08 Eylül 2008, Pazartesi   Sponsor gerçeği...
18 Ağustos 2008, Pazartesi   Mehter Takımı...
23 Temmuz 2008, Çarşamba   Bir parmak bal ile lig başlar...
02 Temmuz 2008, Çarşamba   Deneme-yanılma yöntemi!
24 Haziran 2008, Salı   Her toplum lâyık olduğu şekilde yönetilir...
16 Haziran 2008, Pazartesi   Seçime beş kala...
26 Mayıs 2008, Pazartesi   Basketbol keyfi...
19 Mayıs 2008, Pazartesi   Arabesk sistem...



DÖVİZ KURLARI : .
DÖVİZ CINSI ALIŞ SATIŞ
1 DOLAR 1.4210 1.4310
1 STERLİN 2.4073 2.4252
1 EURO 1.9296 1.9432



YAZARLAR : .

Mustafa ÖZSOY

Farkı kalitesi...





© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital