Türkiye'nin son dönem sinema projelerinden biri olan "Görev Kıbrıs" çekimlerine başladı. Türkiye'nin ünlü manken ve oyuncularının yanında ülkemizin tanınmış simalarının ve Türkiye'de ün kazanmış Kıbrıslı oyuncu Hüseyin Köroğlu'nun da rol aldığı film dün Yakın Doğu Üniversitesi'nde çekimdeydi.
YDÜ'de aralıksız bir şekilde devam edip tamamlanan çekimler adanın çeşitli yerlerinde ve mekanlarında devam edecek. YDÜ'deki çekimler sırasında kısa bir söyleşi yapma olanağı bulduğumuz filmin oyuncularından ünlü manken Elif Ece Uzun ilk kez bir filmde rol aldığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Elif'in çekimlerde gösterdiği performans yönetmenin beğenisini kazandı.
Dünkü çekimde profesör rolünü canlandıran haber programcısı Hüseyin Turan ise kırk yılık oyuncuymuş gibi rolünü en iyi şekilde oynadı. Yaklaşık 100 dakika olması planlanan filmde Hüseyin Köroğlu tamamen Kıbrıs şivesi kullanacak.
İlhan Kızılkaya'nın yönetmenliğini üstlendiği film ilk galasını ülkemizde gerçekleştirecek; daha sonra ise İngiltere'de gala gösterimine çıkacak.
"Görev Kıbrıs" gülmekten kırıp geçirecek
Yönetmenliğini İlhan Kızılkaya, yapımcılığını Ark Prodüksiyon'un yaptığı "Görev Kıbrıs"ta podyumların iki güzel mankeni Elif Ece Uzun, Eva Maya'nın yanında Hüseyin Köroğlu tiyatrocu anne babanın oğlu Murat Sezerli Derman Atik, Cem Kılıç Kürşad Aklıoğlu, Buket Aslan da rol alıyor.
Filmde ülkemizin tanınmış simaları Şovmen Doktor, Haber Programcısı Hüseyin Turan, Birce Birsel gibi isimler de oyunculuk sergileyecek.
Filmin konusu da hayli ilginç: Büyük otellerin birinde önemli bir güzellik yarışması düzenlenir. Aynı Otelde bir ölüm yaşanır. Aslında cinayet olmayan bu olayı çözmek üzere Türkiye'den bir dedektif Murat ( Cem Kılıç) görevlendirilir. Bu dedektif KKTC'li başka bir polis müfettişiyle Derviş ( Hüseyin Köroğlu) beraber çalışarak olayı çözmeye çabalar. Şehirdeki üniversiteli öğrenci Elif ( Elif Ece Uzun) de iletişim ödevini tamamlamak üzere bu güzellik yarışmasını araştırma konusunu seçer.
Komedi polisiye olan filmde birbirinden komik karakterler ve karmakarışık olaylarla tam bir kahkaha tufanı yaşanacak. Yaklaşık bir ay boyunca adamızın çeşitli yerlerinde çekimi gerçekleştirilecek olan film aynı zamanda ülkemizi de beyazperde aracılığıyla tanıtacak. |