Kibris Gazetesi
Güvenlik müdürüne 3 ay hapislik
Girne'deki bir kumarhanenin güvenlik müdürü olan ve tasarrufunda izinsiz tabanca bulundurmaktan yargılanan Haydar Hakan Eder, hapse mahkum oldu
   Çarşamba 02:23
   26 Mart 2008
Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Girne'de faaliyet gösteren bir kumarhanenin güvenlik müdürü, izinsiz tabanca ve mermi bulundurmak suçlarından 3 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Haydar Hakan Eder isimli güvenlik müdürü, izinsiz tabanca tasarrufu, kanunsuz tabanca taşıma, izinsiz patlayıcı madde taşıma ve patlayıcı madde tasarrufu suçlarından Girne Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

Mehmet Türker başkanlığında Kıdemli Yargıç Ömer Güran ve Yargıç Şerife Katip Kır'dan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi'nin oybirliği ile aldığı kararı Kıdemli Yargıç Ömer Güran okudu.

Kıdemli Yargıç Güran, sanık Haydar Hakan Eder'in kayınvalidesine ait kumarhanede güvenlik müdürü olarak görev yaptığını ve Girne Polis Müdürlüğü ekiplerinin 8 Şubat 2006 tarihinde yaptığı arama sırasında tasarrufunda 9 mm çapında bir tabanca ve 11 adet canlı mermi ele geçirildiğini belirtti.

Kıdemli yargıç, sanığın tutuklandıktan sonra suçunu kabul ettiğini ve polise verdiği gönüllü ifadesinde, 2004 Haziran ayında çalıştığı kumarhanede bir kişinin kendisine 300 dolar karşılığında bu tabancayı ve mermileri sattığını, kendisinin de tabancalara karşı olan merakı yüzünden bu tabancayı aldığını kabul ettiğini ancak hiç kullanmadığını belirttiğini kaydetti.

Kıdemli Yargıç Güran, kararı verirken, sanığın hiç sabıkasının olmadığını ve tutuklandıktan sonra suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine yardımcı olduğunu, tabancayı hiçbir zaman kullanmadığı da göz önünde bulundurduklarını kaydetti ve sanık Haydar Hakan Eder'i 3 ay hapse mahkum ettiklerini belirtti.

Diğer haberleri
09 Mayıs 2008, Cuma   17:12   En kısa sürede çözüm
09 Mayıs 2008, Cuma   17:11   AB uzmanları Gazimağusa Limanı'ndaki tekneleri inceledi
09 Mayıs 2008, Cuma   17:10   Talat ve Hristofyas 23 Mayıs'ta bir araya gelecek
09 Mayıs 2008, Cuma   17:09   Meclis Kıbrıs'ı konuştu
09 Mayıs 2008, Cuma   17:07   Sekiz yüz yıllık tarihi Mağusa surları yıkılıyor
09 Mayıs 2008, Cuma   17:05   4 ölümlü kaza Ağır Ceza'da
09 Mayıs 2008, Cuma   16:46   Göçmenköy Şht. Yalçın İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerinden trafik eylemi
09 Mayıs 2008, Cuma   17:05   KKTC Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Derneği, genel kurula gidiyor
09 Mayıs 2008, Cuma   17:03   Mesarya, sular altında kaldı
09 Mayıs 2008, Cuma   17:02   BRT Çocuklar Arası Resim Yarışması'nın sonuçları açıklandı
   342 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder


© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital