|
1 AY SONRA YARGILAMA BAŞLAYACAK... Karaoğlanoğlu'nda anayolu geçmeye çalışan Çek asıllı turist Lubomir Thor'a 27 Mayıs 2007 tarihinde yönetimindeki araç ile çarparak ölümüne neden olduktan sonra olay yerinden kaçan ve 10 ay sonra yakalanan Ali Bucak'ın yargılamasına 1 ay sonra başlanacak
Elmas TOKAY
Karaoğlanoğlu'nda anayolu yaya olarak karşıdan karşıya geçmeye çalışırken Lubomir Thor isimli Çek asıllı turiste yönetimindeki araç ile çarparak ölümüne neden olduktan sonra olay yerinden kaçan ve yaklaşık 10 ay sonra Karşıyaka'da kaldığı evde yakalanan Ali Bucak'ın yargılamasına bir ay sonra başlanacak.
Kaza mahalline düşen araba parçalarının izini sürerek Ali Bucak'a ulaşan Girne Polis Müdürlüğü ekipleri, Bucak hakkında yürütülen soruşturmasını tamamladı ve zanlıyı dün teminata bağlanmak üzere Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkardı.
İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Erdinç Akyener, meselenin tahkikat memuru olan polis çavuşu Adil Ertepınar'ı tanık olarak dinletti.
27 Mayıs 2007 akşamı yaşanan ölümlü trafik kazasıyla ilgili mahkemeyi bilgilendiren Ertepınar, zanlı aleyhine yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirtti.
Polis çavuşu Ertepınar, zanlının TC vatandaşı olduğunu ve serbest kalması halinde yurt dışına kaçabileceğini kaydeden Adil Ertepınar, Bucak'ın 3 ayı geçmemek şartı ile Lefkoşa Merkezi Cezaevi'nde hükümsüz olarak tutuklu kalmasını talep etti.
İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Erdinç Akyener, mahkemeye yaptığı beyanında zanlının avukatı ile duruşmadan önce bir mutabakata vardıklarını ve zanlının 3 ay yerine 1 ayı geçmeksizin Lefkoşa Merkezi Cezaevi'ne gönderilmesini talep etti.
Davayı yürüten Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Alev Ulunay, iddia makamı ve savunmanın teminat koşullarında anlaşmaya varmış olmalarını göz önünde bulundurarak zanlı Ali Bucak'ın hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi'ne gönderilmesine karar verdi.
Bu kararla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilen Bucak'ın yargılanmasına bir ay sonra başlanacak. |