Kibris Gazetesi
TC Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, bugün KKTC'ye geliyor
Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın resmi davetlisi olarak bugün KKTC'ye geliyor.
   Çarşamba 02:34
   26 Mart 2008
Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Orgeneral Büyükanıt'ın KKTC ziyareti 29 Mart Cumartesi gününe kadar sürecek.

Devlet ve hükümet yetkilileriyle görüşecek ve askeri birliklerde incelemeler yapacak olan Orgeneral Büyükanıt, bugün saat 10.00'da Ercan Havaalanı'na gelecek.

Orgeneral Büyükanıt ilk olarak saat 10.45'te Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tarafından kabul edilecek. Büyükanıt saat 11.20'te Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu, saat 11.55'te de Başbakan Ferdi Sabit Soyer'le bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanlığı'ndan alınan bilgiye göre Orgeneral Büyükanıt daha sonra 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Türkekul Kurttekin'i de ziyaret edecek.

Muharip Dernekler, Orgeneral

Büyükanıt'ı Ercan'da karşılayacak

Muharip dernekler halka, Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın bugün Ercan Havaalanı'nda karşılanması çağrısı yaptı.

Muharip derneklerin temsilcileri dün Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği'nde düzenledikleri basın toplantısında, Orgeneral Büyükanıt'ın ziyaretini değerlendirdi.

Mücahitler Derneği Başkanı Vural Türkmen, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın KKTC'yi ziyaret haberini öğrendiklerinde büyük bir sevinç ve mutluluk duyduklarını ifade etti.

Büyükanıt'ın en son Ocak 2005'te Kara Kuvvetleri Komutanı'yken Kıbrıs'a geldiğini belirten Türkmen, bugün saat 10.00'da Ercan Havaalanı'na gelecek Büyükanıt'ın havaalanında karşılanması çağrısı yaptı.

Türkmen, şöyle konuştu:

"Burada bulunan dernek, kurum ve kuruluş temsilcileri olarak tüm halkımızı Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin dimdik yanımızda olduğunun göstergesi olan bu ziyareti gerçekleştiren Genelkurmay Başkanı Sayın Yaşar Büykanıt'ı bugün saat 10.00'da Ercan Havaalanı'nda karşılamaya davet ediyoruz."

"Ankara olmazsa biz de olmayız..."

Mücahitler Derneği Başkanı Vural Türkmen basın toplantısında ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ziyaretinden duydukları memnuniyeti de dile getirdi ve Lefkoşa Türk Belediyesi'yle gerçekleştirilen işbirliğinin gurur verici olduğunu söyledi.

Türkmen, işbirliğinin devamını dileyerek, "Ankara olmazsa biz de olmayız" dedi.

Muharip dernekler şunlar:

Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, TMT Derneği, Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği, Erenköy Mücahitler Cemiyeti, Güvenlik Kuvvetleri Emekli Astsubaylar Derneği, Emekli Mücahitler Derneği, Ulusal Halk Hareketi, Mücahit Komutanları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Kıbrıs Türk Platformu ve Türk Göçmenler Derneği.

Basın toplantısında bu dernekler yanında, Lefkoşa Türk Belediyesi Müdür Muavini Aşkan Cemal Efe de hazır bulundu.

Diğer haberleri
09 Mayıs 2008, Cuma   17:12   En kısa sürede çözüm
09 Mayıs 2008, Cuma   17:11   AB uzmanları Gazimağusa Limanı'ndaki tekneleri inceledi
09 Mayıs 2008, Cuma   17:10   Talat ve Hristofyas 23 Mayıs'ta bir araya gelecek
09 Mayıs 2008, Cuma   17:09   Meclis Kıbrıs'ı konuştu
09 Mayıs 2008, Cuma   17:07   Sekiz yüz yıllık tarihi Mağusa surları yıkılıyor
09 Mayıs 2008, Cuma   17:05   4 ölümlü kaza Ağır Ceza'da
09 Mayıs 2008, Cuma   16:46   Göçmenköy Şht. Yalçın İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerinden trafik eylemi
09 Mayıs 2008, Cuma   17:05   KKTC Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Derneği, genel kurula gidiyor
09 Mayıs 2008, Cuma   17:03   Mesarya, sular altında kaldı
09 Mayıs 2008, Cuma   17:02   BRT Çocuklar Arası Resim Yarışması'nın sonuçları açıklandı
   760 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder


© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital