Kibris Gazetesi
Uyuşturucuya 15 ay
Ünver İşçioğlu'ndan 350 gram hintkeneviri almak ve tasarrufunda bulundurmak suçlarından yargılanan Mehmet Kılıç, 15 ay hapis cezasına çarptırıldı
   Perşembe 17:43
   15 Mayıs 2008
Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

İKİ SABIKASI VARDI... Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından uyuşturucu madde alma ve tasarrufunda bulundurma suçlarından dün 15 ay ağır hapis cezasına çarptırılan Mehmet Kılıç'ın 2004 ve 2005 yıllarına ait iki uyuşturucu sabıkası daha vardı. Mahkeme, bu sabıkaları da ağırlaştırıcı neden olarak değerlendirdi

 

Erol UYSAL

 

   Ünver İşçioğlu'ndan 350 gram hintkeneviri alma ve tasarrufunda bulundurma suçlarından Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan Mehmet Kılıç, 15 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

   Mehmet Türker başkanlığında Kıdemli Yargıç Ömer Güran ve Yargıç Şerife Katip Kır'dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oybirliği ile aldığı kararı Kıdemli Yargıç Ömer Güran okudu.

   Sanık aleyhine uyuşturucu madde tasarrufu ve alma davaları getirildiğini belirten Güran, iddia makamının olgularında, sanığın, bir başka dosyada uyuşturucu madde ithali ve tasarrufu suçlamasıyla üç yıl hapis cezasına çarptırılan Ünver İşçioğlu'dan 27 Ekim 2007 tarihinde 350 gram hintkeneviri alarak tasarrufunda bulundurduğunu ifade ettiğini söyledi.

   Sanığın meseleyle ilgili gönüllü ifade verdiğini ve suçun işleniş tarzını anlattığını ifade eden Güran, sanığın tasarrufunda dava konusu uyuşturucudan bulunamadığını belirtti.

   Güran, iddia makamının meseleyle ilgili analiz raporunu, İlaç ve Eczacılık Dairesi'nden alınan raporu ve sanığa yapılan yazılı dava tebliği ile cevabını mahkemeye ibraz ettiğini söyledi.

   Sanığın benzeri suçlardan da daha önce sabıkasının da bulunduğuna dikkat çeken Kıdemli Yargıç Ömer Güran, sanığın aleyhine getirilen davaları kabul ettiğini de belirtti.

   Güran, savunma avukatının beyanında, sanığın uyuşturucu müptelası olduğunu, 2007 tarihinde Devlet Hastanesi'nde yatılı tedavi gördüğünü belirterek, ilgili raporu mahkemeye ibraz ettiğini kaydetti.

   Güran, ayrıca sanığın suçunu kabul ederek adaletin tecellisine de yardımcı olduğunun belirtildiğini ifade etti.

   Sanığın evli ve bir çocuk babası olup, bulunduğu ortamlardan dolayı bu işe girdiğinin dile getirildiğini söyleyen Güran, sanığın eşinin geçirdiği trafik kazasından dolayı ciddi görme kaybına uğradığının da sanık avukatının beyanında yer aldığını ifade etti.

   Karar verirken iddia makamının olgularını ve sanık avukatının beyanını da göz önünde bulundurduklarını ifade eden Güran, sanığın 2004 ve 2005 yıllarında da benzer suçlar işlediğini ve hüküm giydiğini, ancak aldığı cezalardan sanığın ıslah olmadığının ve ayni suçları yine işlediğinin görüldüğünü belirtti.

   Uyuşturucu davalarının arttığına dikkat çeken Güran, bu tür suçların çok ciddi ve vahim suçlar olduğuna vurgu yaparak, verilen uzun süreli hapislik cezalarından da suçların ciddiyetinin anlaşıldığını söyledi.

   Uyuşturucunun, toplum sağlığını tehdit altına aldığını ifade eden Güran, tüm dünyada da uyuşturucuya karşı kararlı bir mücadelenin yürütüldüğünü belirtti.

   Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oybirliği ile aldığı kararı okuyan  Kıdemli Yargıç Güran, sanığın aleyhine getirilen uyuşturucu madde alma ve tasarrufu davalarından suçlu bulunarak 15 ay hapislik cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Diğer haberleri
09 Temmuz 2008, Çarşamba   09:25   Ya eşel mobil ya da 13. maaş
09 Temmuz 2008, Çarşamba   09:23   Eşel-mobil gerdi
09 Temmuz 2008, Çarşamba   09:22   İnsan kaçakçıları dövüştü mülteciler yakalandı
09 Temmuz 2008, Çarşamba   09:20   Egemenlikteki payımız eşit olacak
09 Temmuz 2008, Çarşamba   09:19   Hristofyas, gelişmelerden memnun
09 Temmuz 2008, Çarşamba   09:18   UFO'lar yine geldi!
09 Temmuz 2008, Çarşamba   09:17   6 haftalık bebek, kürtajla alındı
09 Temmuz 2008, Çarşamba   09:16   Gazimağusa Limanı'nda TIR şoförleri isyan etti
09 Temmuz 2008, Çarşamba   09:15   10 bin YTL ile serbest kaldı
09 Temmuz 2008, Çarşamba   09:14   Sendikalar: Kazanılmış hakları geriletecek adımlar atılmasın
   674 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder


© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital