Kibris Gazetesi
Müzakerelerin başlaması yönündeki adımları destekliyoruz
Kıbrıs Barış Platformu, basın toplantısı düzenledi
   Pazar 09:05
   6 Temmuz 2008
Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Kıbrıs Barış Platformu, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'ın, tek egemenliği, tek uluslararası kimliği ve tek vatandaşlığı olan, siyasi eşitliğe dayalı, iki toplumlu, iki bölgeli Federal Kıbrıs Cumhuriyeti'ni çözüm zemini olarak bir kez daha teyit etmelerinden dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti.

Kıbrıs Barış Platformu Dönem Sözcüsü Abdullah Korkmazhan, Kıbrıs'ta çözüme ulaşmanın müzakerelerin etkin bir şekilde başlayarak ilerlemesiyle mümkün olabileceğini kaydederek, liderlerin bu çerçevede atacakları her türlü kararlı adımı desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Korkmazhan dün sabah KTÖS Lokali'nde basın toplantısı düzenleyerek, liderler görüşmesini değerlendirdi.

"Bulunacak çözüm tüm Kıbrıslıların ortak çıkarlarını gözetmelidir. Unutulmamalıdır ki görüşme masasına Kıbrıslıların ortak çıkarlarını gözeten politikalar koyduğumuz oranda çözüme ulaşmamız kolaylaşacaktır" diyen Korkmazhan, şöyle devam etti:

"Kıbrıs Barış Platformu, Kıbrıs Türk toplumunun 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti Kuruluş Anlaşmalarından doğan haklarına sahip çıkmakta ve bu noktadan hareketle federal bir çözüme ulaşmayı hedeflemektedir. Her iki toplum içerisindeki çözüm yanlısı güçlerin işbirliği ve dayanışmasına her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. Kıbrıs'ta barış, çözüm yanlısı güçlerin ortak vatan mücadelesiyle mümkün olacaktır. Kıbrıs Barış Platformu, ortak vatan mücadelesine zarar veren güçlere karşı etkili bir şekilde mücadele etmeye devam edecektir."

Kıbrıs'ta varılacak bir çözümün tek egemenliği, tek vatandaşlığı olan federal cumhuriyet olacağının yeni bir şey olmadığını belirten Korkmazhan, "Ayrılıkçı ve statükocu şovenist güçlerin felaket tellallığı boşunadır" dedi.

Korkmazhan, "Kıbrıs Barış Platformu olarak bu çevreleri şiddetle kınar, Kıbrıs Türk toplumunu çözüme odaklanarak, statükocu şovenist güçlerin yıkıcı ve düşmanca propagandasına itibar etmemeye çağırırız" şeklinde konuştu ve liderleri müzakereleri en kısa zamanda başlatmaya çağırdı.

Diğer haberleri
30 Ağustos 2008, Cumartesi   09:09   Hırsızlık şebekesine bir darbe daha
30 Ağustos 2008, Cumartesi   09:06   Talat: Müzakere sürecinin başarıya ulaşacağına samimiyetle inanıyorum
30 Ağustos 2008, Cumartesi   09:05   UBP: Talat ve iktidar, politikalarını gözden geçirmeli
30 Ağustos 2008, Cumartesi   09:03   İzmir Fuarı'ndaki KKTC standı, internet üzerinden ziyaret edilebilecek
30 Ağustos 2008, Cumartesi   09:03   1 Eylül Dünya Barış Günü, iki toplumlu etkinlik düzenlenecek
30 Ağustos 2008, Cumartesi   09:02   KAMU-SEN: Çözümsüzlük, çözüm yanlısı iki liderin mutlaka çözmesi gereken bir konu
30 Ağustos 2008, Cumartesi   09:02   BASIN-SEN: Barış için mücadeleye ihtiyaç var
30 Ağustos 2008, Cumartesi   09:01   ÖRP, partiye 400 kişi katıldığını açıklandı
30 Ağustos 2008, Cumartesi   08:56   KTÖS, kuran kursları konusunda açıklama istedi
30 Ağustos 2008, Cumartesi   08:55   Din eğitiminde yetkili Din İşleri Dairesi, din eğitiminin yeri de camilerdir
   102 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder


© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital