Kibris Gazetesi
Baykal: Gayri ciddisin
Türkiye'de CHP Genel Başkanı Baykal, Başbakan Erdoğan'ın Kıbrıs'la ilgili sözlerinin ciddiyeti olmadığını belirterek "Sözler, kamuoyunu tatmin etmeye, orada verilen ödünleri örtbas etmeye yönelik aldatmaca sözlerdir" dedi:
   Çarşamba 08:37
   23 Temmuz 2008
Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Türkiye'de, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kıbrıs konusunda nutuk attığını, bu sözlerin boş ve ciddiyetinin olmadığını savunarak, "Kamuoyunu tatmin etmeye, orada verilen ödünleri örtbas etmeye yönelik aldatmaca sözlerdir" dedi.

Baykal, partisinin grup toplantısında, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekâtının ve Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının yıldönümlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kıbrıs Barış Harekâtının, siyasal yaşamın çok önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Baykal, Türkiye'nin 20 Temmuz 1974'de tarihi bir karar aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas'ın, 1 Temmuz'da bir araya geldiğini anımsatan Baykal, iki liderin, tek egemenlik ve tek vatandaşlığa dayalı bir siyasi birleşmeyi kabul ettiğini ilan ettiklerini kaydetti. Baykal, 1 Temmuz'dan bu yana ciddi rahatsızlıklar bulunduğunu savunarak, buna benzer angajmanların, 2004'de AB ile ilişkilerde de ortaya çıktığını, bazı şeylere "Evet" denildiğini belirtti.

"Annan Planı ile kabul etmedin mi?"

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gelmiş burada, Kıbrıs'ta nutuk atıyor" diyen Baykal, Erdoğan'ın, boş sözler söylediğini ileri sürdü. Baykal, Erdoğan'ın, "Kanla alınan toprak verilmez" dediğini ifade ederek, "Annan Planı ile kanla alınan toprağı vermeyi kabul etmedin mi?" diye sordu. Baykal, tarihi bir hata yapıldığını savundu.

"Tek egemenlik, kimin egemenliği olacak?" diye soran Baykal, nüfus yoğunluğu, coğrafi genişlik ve siyasi tanınmışlığın ortada olduğunu ifade etti. Baykal, bunun, KKTC'nin ortadan kalkması anlamına geldiğini öne sürdü.

Baykal, "Sen, iki ayrı toplumun, iki ayrı coğrafyanın, iki ayrı tarihin, iki ayrı dinin, iki ayrı dilin yüzlerce yıldır yaşadığı coğrafyada, nasıl olur da tek devlet, tek egemenlik ve tek vatandaşlık diyeceksin?" dedi.

Erdoğan'ın nutuk attığını savunan Baykal, "Hiçbir ciddiyeti yok. O sözlerin hiçbir ciddiyeti yok. Boş sözlerdir. Kamuoyunu tatmin etmeye, orada verilen ödünleri örtbas etmeye yönelik aldatmaca sözlerdir" diye konuştu.

Baykal, konunun, sadece Kıbrıs değil, Türkiye'nin bu coğrafyadaki konumu ve geleceği olduğunu ifade ederek, uluslararası hukuka dayalı hakların korunamayarak, tersine dönmesine göz yumulması halinde, Türkiye'nin bölgedeki etniklik ve saygınlığının zaafa uğrayacağını söyledi.

Diğer haberleri
11 Ekim 2008, Cumartesi   09:26   Yangın büyüdü
11 Ekim 2008, Cumartesi   09:24   Liderler umut verdi
11 Ekim 2008, Cumartesi   09:22   Yine Afrikalı bu kez hepatitli
11 Ekim 2008, Cumartesi   09:20   Taşkın serbest, diğerleri cezaevinde
11 Ekim 2008, Cumartesi   09:19   Korkunç trafik kazası: 2 yaralı
11 Ekim 2008, Cumartesi   09:18   Soyguncuya 5 yıl hapislik
11 Ekim 2008, Cumartesi   09:18   Yine Ercan, yine uyuşturucu
11 Ekim 2008, Cumartesi   09:16   Zanlılar, tutarsız konuşuyor
11 Ekim 2008, Cumartesi   09:15   Görüşmelerin makul bir sürede tamamlanması önemli
11 Ekim 2008, Cumartesi   09:14   Görüşmeler ümit vermiyor
   347 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder


© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital