Girne Çatalköy'de bulunan Hz. Ömer Türbesi yolundaki site karşısındaki boş alana atılan çöpler, site sakinlerini rahatsız ediyor. Çatalköy Belediyesi tarafından çöplük olarak kullanılan alan, ciddi bir çevre felaketi yaratırken, çevrede yaşayanlar bu durum karşısında isyan noktasına geldi.
Çöplük olarak kullanılan alanın çevresinde çoğunluğu yabancılara ait olan villalarda yaşayanlar, 18 aydan beri bu sorunla yaşamak zorunda bırakıldıklarını belirterek, "evlerinde yaşayamayacak hale geldiklerini" söyledi.
Sıcak yaz günlerinde çöplükten çevreye çok kötü kokular yayıldığını ve etrafta kocaman fareler dolaştığını anlatan site sakinleri, sağlık açısından son derece sağlıksız koşullarda yaşamak zorunda kaldıklarını anlattı.
Çatalköy Belediyesi ve Girne Kaymakamlığı'na birçok kez şikayette bulunduklarını anlatan site sakinleri, yetkililerin bölgeyi temizlemeyi reddettiğini söyledi.
Çöplük içinde yaşamak istemediklerini ifade eden site sakinleri, "yetkililerin buradaki pisliği temizlemesini istiyoruz. Çöplükte yaşamak istemiyoruz" şeklinde konuştu. |