Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, çeşitli temaslarda bulunmak üzere 9 Eylül Salı sabahı Brüksel'e gidecek.
Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Talat, Brüksel'deki temasları çerçevesinde European Policy Centre'da Kıbrıs sorunu ile ilgili bir konferans verecek.
Talat, Avrupa Birliği'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn ile de bir akşam yemeğinde bir araya gelecek ve Kıbrıs'taki son gelişmeleri değerlendirecek.
Cumhurbaşkanı Talat, Brüksel'de ayrıca, AB dönem başkanı Fransa da dahil olmak üzere, çeşitli AB üyesi ülkelerin daimi temsilcileri ile bir araya gelecek.
Cumhurbaşkanı Talat'a, Brüksel temasları sırasında, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Asım Akansoy eşlik edecek. Talat, temaslarının ardından 10 Eylül Çarşamba akşamı Kıbrıs'a dönecek. |