Yağışlı hava kütlesinin etkisinde bulunan ülkemiz yer yer sağanak yağmur alıyor.
Güney Kıbrıs'ı da etkileyen gök gürültülü sağanak yağmurların bugün ve yarın da sürmesi bekleniyor.
Başkent Lefkoşa'da dün gün boyu ve gece kısa aralıklarla çakan şimşeklerden, zaman zaman doğanın muhteşem gücünü gözler önüne seren ve insanın bu güç karşısında doğal olarak korkuya kapıldığı görüntüler ortaya çıkardı.
Sağanak yağmurların kuzey sahil şeridi ve Beşparmaklar'da daha etkili olduğu, ülkenin birçok bölgesine yıldırım düştüğü, yağışların ciddi su taşkınlarına yol açmadığı öğrenildi.
Çiftçi ve hayvancıların yüzü güldü
Başkent Lefkoşa'da zaman zaman şiddetlenen sağanak yağmurların bazı vatandaşları ve seyyar satıcıları sokaklarda yazlık kıyafetlerde hazırlıksız yakaladığı ve kendilerine zor anlar yaşattığı görüldü.
Sağanak yağmurlar başkentte trafik akışını da etkiledi, bazı bölgelerde uzun araç kuyrukları oluştu.
Meteoroloji Dairesi'nin bugün ve yarın da etkili olacağını bildirdiği sağanak yağmurların tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların ise yüzünü güldürdü.
Yağışlı hava kütlesi, Türkiye'de özellikle Akdeniz bölgesinde de etkili oluyor. |