Kibris Gazetesi
Kaymaklı "uyuşturucuya son" dedi
Küçük Kaymaklı Spor Kulübü "Uyuşturucuyla mücadele" çalışmaları kapsamında renkli bir çocuk festivali gerçekleştirdi
   Cuma 07:59
   10 Ekim 2008
Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

  Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü, geçtiğimiz gün, "Uyuşturucuyla Mücadele Çocuk Festivali" düzenledi. Lefkoşa Fuar Alanı'nda yer alan etkinliğe, ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak, CTP milletvekilleri Ali Seylani, Kadri Fellahoğlu, Özkan Yorgancıoğlu, LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Ömer Adal, kurum-kuruluş yetkilileri, sponsorlar ve vatandaşlar katıldı.

   Etkinlikte, Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü Başkanı Hasan Sertoğlu, kulüp yetkilileri ve sporcuları da hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak ile kulüp başkanı Hasan Sertoğlu'nun yaptığı konuşmalarla devam etti.

   Etkinlik, Hasder Çocuk Folklor Ekibi dans gösterisi, Hasder Çocuk Korosu, Enver Aşçı Tiyatro gösterisi, LTB Orkestrası, Oytun Andaş Palyaço gösterisi ve fuar oyun alanı oyunlarıyla tamamlandı.

   Etkinlikte katılımcılara çeşitli hediyeler, yiyecek ve içecek ikramında da bulunuldu.

 

Öztoprak; "Sigara bağımlılığı azalacak"

      

   Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak etkinlikte yaptığı konuşmada, madde bağımlılığının kötü etkilerine dikkat çekerek, Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü'nün bu konuda gösterdiği duyarlılığın diğer bölgelerdeki tüm kulüplere örnek olmasını istedi.

   Öztoprak, madde bağımlılığını sadece bir bakanlığın, kurumun ya da ailelerin engelleyemeyeceğini, bu yüzden bu konuya karşı birlikteliğin şart olduğunu vurgulayarak, kendilerinin konuyla ilgili üzerlerine düşeni yaptığını, bu konuda yapılan bütün etkinlikleri de desteklediklerini söyledi.

   Kötü alışkanlıkların sigarayla başladığına, daha sonra da çok kötü boyutlara ulaştığına dikkat çeken Bakan Öztoprak, önceki gün Cumhuriyet Meclisi'nden sigara konusunda çıkarılan yasanın bu alışkanlığı engelleyeceğine olan inancını dile getirdi.

   Bakan Öztoprak, bu konuda Bakanlık olarak yaptıkları çalışmaları da anlatarak, bu çalışmaların kesintisiz olarak süreceğini kaydetti.

 

Sertoğlu; "Madde bağımlılığı sorunu çözülsün"

 

   Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü Başkanı Hasan Sertoğlu da, amaçlarının; ülke gençliğini, içinde bulunduğu kötü alışkanlıklardan korumak ve uyuşturucu maddelerin kötülüğüne karşı bilinçlendirmek olduğunu ifade etti.

   Sertoğlu, bu konuyu sürekli etkinlikler düzenleyerek gündemde tutmaya ve ailelerin beyninde yer etmesini sağlamaya çalıştıklarını belirterek, bu konuda tedbir almanın şart olduğunu kaydetti.

   Ancak, tedbirin sadece bir yerden beklenmemesi gerektiğini söyleyen Sertoğlu, bu konuda ülkenin geleceği gençleri korumak için herkesin desteğine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Diğer haberleri
21 Kasım 2008, Cuma   08:39   Buralarda neler oluyor
21 Kasım 2008, Cuma   08:38   Ebru Aydın kovboy kızı oldu
21 Kasım 2008, Cuma   08:37   Kıbrıs gelini Elif Ece Uzun
21 Kasım 2008, Cuma   08:36   Tolga'dan bateri şov
21 Kasım 2008, Cuma   08:36   Kuzey'in programı tutar mı?
21 Kasım 2008, Cuma   08:35   SOS'den albüm müjdesi
21 Kasım 2008, Cuma   08:34   Demet'ten bayram sürprizi
21 Kasım 2008, Cuma   08:33   Tuğba Özay'dan süper frikik
21 Kasım 2008, Cuma   08:32   Rüya Seven kilo mu verdi?
21 Kasım 2008, Cuma   08:29   Hayriye bir "Vurdu" sonra durdu
   148 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder


© 2003 - 2006 Kibris Gazetesı
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: info@kibrisgazetesi.com
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kibris Gazetesı harici linklerin sorumluluğunu almaz.
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dışarıya link Last Digital