banner6

Bu yılın ilk 8 ayında 75 dava havale edildi

banner37

Adaya eğitim almak amacıyla gelen yabancı uyruklu iki gençle ilgili ceza kararını açıklayan Yargıç Meltem Dündar, Ağır Ceza Mahkemesi’nin gündemindeki uyuşturucu davalarının çokluğuna dikkat çekti:

Bu yılın ilk 8 ayında 75 dava havale edildi
banner150

banner150 banner150

Emine UYSAL

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti yargıçlarından Meltem Dündar dün, uyuşturucuyla yakalanan iki sanık ile ilgili kararını açıklarken, ülkemizdeki uyuşturucu suçlarının yaygınlığına dikkat çekti. 2015 yılında Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 270 davadan 127’sinin uyuşturucu suçları olduğuna vurgu yapan Dündar, 2016 yılının ilk 8 ayında ise 75 yeni uyuşturucu dosyasının Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edildiğini açıkladı.

“Uyuşturucu kamu sağlığını tehdit eden ciddi, vahim ve ağır suçlardandır” diyen Dündar, sanıkların işledikleri uyuşturucu suçunun 18 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne işaret etti.

Adaya eğitim almak amacıyla gelen ve 54 gram uyuşturucu madde ile yakalanan Amro Mohammad 18 ay hapis cezasına çarptırılırken, az miktarda uyuşturucu madde ile yakalanan Mohammed Tamer’in Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanmasına karar verildi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarrufu” suçlamasıyla itham edilen Arap asıllı 24 yaşındaki Amro Mohammed ve 23 yaşındaki Mohammed Tamer, suçlamaları kabul etti.

Amro Mohammed 54 gram 812 miligram, diğer sanık ise 6.5 gram sentetik cannabionid ile yakalanmıştı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde Başkan Ömer Güran, Yargıç Gökan Asafoğulları ve Yargıç Meltem Dündar'ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı Doğa Tokay, avukatlar Ramadan Sanıvar ile Menteş Aziz hazır bulundu.

Sanık Amro Mohammed’in avukatı Menteş Aziz, Hollanda doğumlu, babasının işi dolayısıyla birçok ülkede yaşamış ve uyuşturucu ile tanışmış üniversite üçüncü sınıf olan sanığın pişman olduğuna ve ihraç edilecek olması nedeniyle öğrenimini tamamlayamayacak oluşuna vurgu yapıp, sanığa mülayim davranılmasını talep etti.

Sanık Mohammed Tamer’nin avukatı Ramadan Sanıvar ise, müvekkilinin üniversite üçüncü sınıf olduğunu ve uyuşturucu ile KKTC’de tanıştığını belirtip, üzgün ve pişman olan sanığın Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanmasını talep etti.

Dava kararını okuyan Yargıç Meltem Dündar, sanık Amro Mohammed’in uyuşturucuyu satma niyetinde oluşunu sanığın aleyhine değerlendirdiklerini belirtti.

Sanıkların lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinen Dündar, Amro Mohammed’in 18 ay hapis yatmasına, Mohammed Tamer’in ise, psikiyatr raporu ışığında denetimli serbestlikten faydalanmasına, yasa tahtında bir yıl süreyle tedavi olmasına, bir yılın sonunda ise kurul raporunun mahkemeye sunulmasına ve sanığın mahkemede hazır olmasına karar verdiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner75

banner88

banner104