Emine UYSAL ÇALUDA
Güzelyurt’ta, ailesi tarafından polise kayıp olarak bildirilen 16 yaşından küçük kız çocuğuyla, Lefkoşa’da, ormanlık bir alanda cinsel ilişkiye girdiği tespit edilen ve çocuğu alıkoyma ve cinsel tecavüz suçlamalarıyla tutuklanan zanlı M.Ç, yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.
Yargıç Meltem Dündar’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Savcı İbrahim Ruso, tanık olarak Kadına Karşı Şiddete Müdahale Şubesi’nde görev yapan polis çavuşu Tolga Ateşli’yi dinletti.
Mahkemede mesele ile ilgili yeminli şahadet veren Ateşli, zanlı M.Ç.’nin, Güzelyurt’ta, daha önceden tanıdığı 16 yaşından küçük kız çocuğunu 7 Eylül’de aracına alarak Lefkoşa’ya getirdiğini ve ormanlık bir alan içerisinde söz konusu kız ile cinsel ilişkiye girdiğini belirtti.
Polis çavuşu Tolga Ateşli, olayın polisin bilgisine kızın kayıp olduğu bilgisi ile geldiğini ve daha sonra yapılan araştırmada, söz konusu kız çocuğunu, zanlının alıkoyduğunun tespit edildiğini mahkemeye aktardı.
Ateşli, kızın verdiği ifade ile evlenmek istediği zanlıyla cinsel ilişkiye girdiklerinin belirtilmesi üzerine kızın doktor kontrolünden geçirildiğini ve söz konusu ilişkinin gerçekleştiği tespitinin yapıldığını kaydetti.
Ateşli, soruşturmanın tamamlandığını söyleyerek, zanlının, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.
Yargıç Temay Sağer, ithamın nevi ve ciddiyetine vurgu yapıp, zanlının 75 günü aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.