Emine UYSAL
Lefkoşa-Girne anayolunda, 27 Nisan’da meydana gelen ve 36 yaşındaki İbrahim Atar’ın ölümü, ikisi ağır kendiside dahil dört kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasına sebep olmakla suçlanan 20 yaşındaki şoför Dılnaz Mamedova dün teminata bağlanarak yargılanıncaya kadar serbest bırakıldı.
21 ve 22 yaşlarındaki Umut Şanverdi, Feray Okuçlu ve Hüseyin Doğan isimli yaralıların hastaneden taburcu olduğu belirtildi.
“Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne neden olma” suçlamasıyla tutuklanan zanlı Dılnaz Mamedova, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı İlhan Damdelen, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görev yapan polis çavuşu Hatice Zeybek’i dinletti.
Mahkemede yeminli şahadet veren Zeybek, 27 Nisan’da saat 23.50’de Lefkoşa-Girne anayolunda ED 760 plakalı araçla seyreden Dılnaz Mamedova’nın çift şeritli yolun sağ şeridinde seyrederken yolun 11 ile 12’nci kilometrelerinde direksiyon hakimiyetini kaybedip, yolun solundan çıkarak, akasya ağaçlarına çarptığını anımsattı.
Polis çavuşu Hatice Zeybek, kazada zanlıyla birlikte konu araçta yolcu olarak bulunan Umut Şanverdi, Feray Okuçlu ve Hüseyin Doğan’ın yaralandığını, İbrahim Atar’ın ise hayatını kaybettiğini belirtti.
Zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini ve tahkikatın tamamlandığını söyleyen Zeybek, mahkemenin zanlıyı uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.
Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 8 bin TL nakdi teminat yatırması, iki kefilin 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması karşılığında tutuksuz yargılanmasına emir verdi.
Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2017, 08:30