banner6

“Polis terfileri” yine tıkandı

banner37

Polis Hizmetleri Komisyonu’nda görev yapan iki üyenin sınava girip, terfi almasıyla ilgili açılan davada YİM dün ara emri kararı üretti

“Polis terfileri” yine tıkandı
banner90
banner99

Emine UYSAL ÇALUDA

“SORULAR TÜZÜĞE AYKIRI HAZIRLANDI”… Yüksek Mahkeme Yargıcı Gülden Çiftçioğlu, Polis Hizmetleri Komisyonu’nun 9-10-11 Kasım’da Polis Müdürü mevkii için gerçekleştirdiği birinci aşama sözlü yarışma sınavında, tüzüğe göre önceden soru bankası oluşturulmaması, sorulan soruların soru bankasından seçilmemesi ve tüzükte belirlenen usulde soruların dağıtılmaması nedeniyle sınavın idari işlem açısından yürütmesinin durdurulmasına emir verdi.

Yüksek İdare Mahkemesi (YİM), Polis Hizmetleri Komisyonu’nda görev yapan iki üyenin sınava girip, terfi almasıyla ilgili açılan davayı dün karara bağladı ve terfilerle ilgili ara emri verdi.

Yüksek Mahkeme Yargıcı Gülden Çiftçioğlu, Polis Hizmetleri Komisyonu’nun 9-10 -11 Kasım’da Polis Müdürü mevkii için gerçekleştirdiği birinci aşama sözlü yarışma sınavında, tüzüğe göre önceden soru bankası oluşturulmaması, sorulan soruların soru bankasından seçilmemesi ve tüzükte belirlenen usulde soruların dağıtılmaması nedeniyle sınavın idari işlem açısından yürütmesinin durdurulmasına emir verdi.

Gülden Çiftçioğlu, 9 Kasım’da yapılan komisyon toplantısının yetkisiz veya hukuka ayrılıktan söz edilemeyeceğine de bulgu yaptı.

Yüksek Mahkeme Yargıcı Gülden Çiftçioğlu’nun baktığı davanın dünkü celsesinde Başsavcı Yardımcı Muavini İlter Koyuncuoğlu ve davacı Bekir Abatay’ın avukatı Hasan Esendağlı hazır bulundu.

Esendağlı: Karar tüm terfileri etkileyecek

Avukat Hasan Esendağlı, ara emri kararının tüm terfiler için emsal teşkil edeceğini belirtti. Esendağlı, Yüksek İdare Mahkemesi’nin, komisyon tarafından soru bankası oluşturulmaması, sorulan soruların soru bankasından seçilmemesi ve tüzükte belirlenen usulde dağıtılmaması nedeniyle ara emri kararı verdiğini kaydetti.

Bugün de karar var

Müdür Muavini Bekir Abatay’ın açtığı davada dün ara emri kararı verilmesinin ardından bugün de Müdür Muavinleri Barış Sel ve Ali Adalıer  ile Başmüfettiş Aslan Coşkun’un açtığı davaların ara kararları ise bugün okunacak.

Yüksek İdare Mahkemesi’nin dün ara emri kararı verdiği sözlü sınavın yazılı sınavı yarın yapılacaktı.

Bir üst rütbeye terfi etmek için Müdürlük, Müdür Muavinliği ve Başmüfettişlik sınavını bekleyen polis mensupları, YİM’in kararının ardından yarınki yazılı sınavların yapılıp yapılmayacağının merakı içerisine girdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2020, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner111

banner34

banner75

banner104