banner6

Suçu ağır, yargıyı cezaevinde bekleyecek!

banner37

Gazimağusa’da, 600 Euro karşılığında Güney Kıbrıs’tan satın aldığı uyuşturucuyu ülkeye ithal ederken sınır kapısında yakalanan 52 yaşındaki E.E. aleyhindeki soruşturma bitti

Suçu ağır, yargıyı  cezaevinde bekleyecek!
banner150

banner150

banner99

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’da, narkotik polisinin ‘Kapkaç’ adını verdiği operasyonda, Güney Kıbrıs’tan satın aldığı uyuşturucuyu ülkeye ithal ederken Akyar Kara Sınır Kapısı’nda suçüstü yakalanan 52 yaşındaki E.E. aleyhine yürütülen soruşturma bitti.

Evinde ve aracında 325 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeye yakalanan 52 yaşındaki E.E., hükümsüz tutuklu olarak, her ne şart altında olursa olsun, 2 ayı geçmeyen bir süre, Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Mahkeme, zanlı aleyhindeki uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçunun Ağır Ceza Mahkemesi yetkisindeki ağır bir suç olup, mahkum olması halinde ağır bir ceza alacağına dikkat çekti.

Sıra yargıda

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Mine Gündüz Serden huzurunda görüşülen dünkü duruşmada, NKÖM’de görevli polis memuru İbrahim Gökova, 19 Ocak’ta Gazimağusa’da meydana gelen operasyonun olgularını özetle aktardı.

Tanık polis İbrahim Gökova, zanlının, NKÖM ekipleri tarafından, Akyar Kara Giriş Kapısı’nda tespit edilip suçüstü tutuklandığını anımsattı.

İbrahim Gökova, zanlının, Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a geçtiği esnada, kullanmakta olduğu JS 545 plakalı aracında 257 gram 650 miligram ve Tuzla’daki evinde 53 gram 406 miligram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile üzerinde uyuşturucu kalıntısı bulunan hassas teraziyi bulup emare zapt ettiğini anlattı.

Tanık polis, zanlının, itiraf nitelikli gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiğini belirterek, suçun ağırlığına vurgu yaptı ve KKTC vatandaşı olan zanlıyı cezaevine göndermesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Gündüz Serden, zanlıyı, her ne şart altında olursa olsun, 2 ayı geçmeyen bir süre, hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner111

banner34

banner75

banner88

banner104