banner6

Meteoroloji uyardı: Güneşe çıkmayın!

banner37

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 5-7 °c üzerinde olduğunu duyuran Meteoroloji Dairesi, orman yangını olasılığının yüksek olduğunu ayrıca UV radyasyonunun çok yüksek olduğunu, güneş altında kalınmaması gerektiğini vurguladı.

Meteoroloji uyardı: Güneşe çıkmayın!
banner150

banner150

banner99

Meteoroloji Dairesi uyarı olarak gerçekleştirdiği duyurusunda; yapılan son meterolojik değerlendirmeler ışığında en yüksek hava sıcaklığının mevsim normallerinin 5-7 °c üzerinde iç kesimlerde 41-44 °c sahillerde ise 35-38 °c dolaylarında seyretmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması tavsiye etti.

Orman yangını olasılığı yüksek

Sıcak hava dalgasının etkisi altında kalan adamızda, orman yangını gerçekleşmesi ihtimalinin çok yüksek olduğu da kaydeidldi. 

Rüzgar, güney ve batı yönlerden orta (20-28 km/saat) kuvvette esecek.

11.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkmayın

Öte yandan bir diğer yapılan duyuruda, “ultraviyole radyasyonunun” çok yüksek olduğu ve gerekli tedbirler alınmadan özellikle 11:00 - 16:00 saatleri arasında 10 dakikadan fazla güneş altında kalınmaması gerektiği vurgulandı. 

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2017, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner111

banner34

banner75

banner88

banner104