banner6

Sokak, lağım sularıyla doldu

banner37

Gazimağusa’da iki özel hastanenin, bir anaokul ve bir de ekmek fırınının hemen yanında bulunan bir apartmandan taşan lağım suları, sağlık açısından büyük tehlike yaratıyor

Sokak, lağım sularıyla doldu
banner150

banner150 banner150

Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa’da iki özel hastanenin tam arasında bulunan Narlık Sokak üzerindeki bir apartmandan taşan lağım suları, vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Pazar gününden bu yana akan lağım suları sokağı tamamen kaplarken, gazetemiz KIBRIS’ı arayan hastane yetkilileri duruma isyan etti.

Gazetemiz KIBRIS’a konuşan bir hastane yetkilisi, pazar gününden bu yana söz konusu apartmandan lağım sularının taştığını söyledi.

Hastane yetkilisi, durumu defalarca Gazimağusa Belediyesi’ne, Çevre Koruma Dairesi’ne ve Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bildirmelerine rağmen sorunun çözülmediğini kaydetti.

Lağım sularının zararlarını azaltmak için özel bir ilaç kullandıklarını anlatan hastane yetkilisi, bu durumdan dolayı başta tifo, dizanteri, parazit hastalıkları ve benzeri birçok hastalığın yayılma riskinden söz etti.

Aynı yetkili, lağımların taştığı yerde hastanelerin yanı sıra bir anaokul ve bir de ekmek fırını olduğuna da dikkat çekti.

Tunceri: “Belediyenin görevi değil”

Gazimağusa Belediyesi Bayındırlık ve İmar Sorumlusu Sıtkı Tunceri, taşmanın yaşandığı yerde uzun zamandan bu yana sıkıntı olduğunu söyledi.

Sıtkı Tunceri, söz konusu apartmanın kanalizasyona bağlı olduğunu fakat kanalizasyona bağlandıktan sonra idamenin devamını özel mülkün yapması gerektiğinin kaydetti.

Normal tıkanıklıklarda belediyenin rutin kontrollerini yaptığını anlatan Tunceri, aynı yerde, geçmişte 3 kez daha aynı sıkıntının yaşandığını ve belediyenin görevi olmasa da dıştan hizmet alarak bu sorunu çözdüğünü bildirdi.

Sıtkı Tunceri, tıkanıklığın olduğu yerde birinin sabotaj yaptığından şüphelendiklerini belirtti. Kapağın kırılıp içerisine bir şeyler atıldığını iddia eden Tunceri, bugün Çevre Dairesi, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi ile söz konusu yerde inceleme yapacaklarını açıkladı.

Sıtkı Tunceri, Belediye Başkanı İsmail Arter’in talimatıyla belediyenin görevi olmasa da vatandaşın mağdur olmaması için dıştan hizmet alıp sorunu 3’üncü kez yine gidereceklerini açıkladı.

Aktolgalı: “Gereken yapılacak”

Gazetemiz KIBRIS’a konuşan Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, konunun önceki gün bilgisine geldiğini söyledi.

Abdullah Aktolgalı, daire uzmanlarının konu yerde inceleme yaptıklarını kaydetti. Taşmanın olduğu yerde bugün Çevre Dairesi müfettişleri, Gazimağusa Belediyesi kanalizasyon birimi personeli ve Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi müfettişlerinin inceleme yapacağını anlatan Aktolgalı, bunun ardından ilgili kurum tarafından gereken ceza veya ihtarın uygulanacağını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner158

banner34

banner75

banner88

banner104