Sadrazamköy’de avlanması yasak olan dönemde zıpkınla orfoz vuran bir kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.
Sadrazamköy’de geçen pazar günü öğle saatlerinde Orhan Çobanoğlu isimli duyarlı bir genç, bir kişinin orfoz avladığını görerek, KKTC Avcılık Federasyonu Av Koruma Birimi’ne ihbar verdi.
Orhan Çobanoğlu söz konusu zıpkıncının su altı fotoğraflarını da çekerek, federasyona iletti. Av Koruma ekiplerinin Çamlıbel Polis Karakolu’na olayı aktarmasıyla, yasak dönemde orfoz avlayan şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.
KKTC Avcılık Federasyonu Başkanı Erhan Keser, ihbarı veren Orhan Çobanoğlu’nu makamında kabul ederek, hem teşekkürlerini iletti, hem de gösterdiği duyarlılığa karşılık çeşitli balık malzemelerinden oluşan ödülünü takdim etti.
Orhan Çobanoğlu’nun çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Keser, herkesin bir av koruyucusu olduğunu ve bu gibi olaylara karşı sorumluluk bilinciyle hareket edilmesini temenni etti. Keser, Kara ve deniz fark etmeksizin denetimlerin her yerde yapıldığını vurguladı. KKTC Avcılık Federasyonu Başkanı Erhan Keser, bu olayla ilgilenen Çamlıbel Polis Karakolu’na da teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 08:45