ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan yazılı açıklamada, “Bakan Austin bugün bir genelgeyle, Savunma Bakanlığı yetkisi altındaki Silahlı Kuvvetler mensupları, Ulusal Muhafızlar ve Rezerv Kuvvet personelinin Kovid-19’a karşı aşılanmasını zorunlu kılan 24 Ağustos 2021 tarihli muhtırayı yürürlükten kaldırdı.” bilgisi verildi.
Açıklamada, askerlerin sağlıklı ve hazır olmasının önemine işaret edilirken, Bakan Austin’in zorunluluğun kaldırılmasına rağmen tüm askerleri ve sivil bakanlık çalışanlarını Kovid-19 aşısı olmaya teşvik ettiği belirtildi.
2023 mali yılı savunma bütçesini de içeren Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası üzerine Kongreyi kilitleyen konulardan biri ordu içinde aşı zorunluluğun kaldırılmasına ilişkindi.
Senatonun baskısıyla aşı zorunluluğunu kaldıran madde son anda yasa tasarısına eklenmişti.

YORUM EKLE
1
İngiltere Kralı Charles’ın kız kardeşi Prenses...
2
Küresel piyasalar ABD'nin enflasyon verilerine...
3
Euro 20,32 liradan, sterlin 22,93 liradan güne başladı
4
Guantanamo hapishanesinin kapatılmamasına tepki
5
Brent petrolün varil fiyatı 82,77 dolar
6
Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin...
7
Meteoroloji uyardı:Tedbirli olun!
8
DSÖ: "Ülkeler vaka sayısını bildirmeye devam...
9
Türkiye’de ihracat ve ithalat birim değer endeksleri...
10
İranlı üniversite öğrencilerinden Fransa karşıtı...
ANKETTüm Anketler
VEFATLAR
Tüm Vefatlar
KTFF LİG TABLOSU
Takım | O | G | B | M | Av | P |
---|
SIRADAKİ HABER