Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia, "Rahman'ın Misafirlerine Hizmette Kalite ve Rekabetçilik: Gelecek Vizyonu" başlığıyla Cidde'de düzenlenen "Expo Hac 2023" fuarının açılışında konuştu.
Bu yıl hacılara herhangi bir yaş sınırlaması getirilmeyeceğini ve sayının da salgın öncesindeki gibi olacağını kaydeden Rabia, kararı "müjde" olarak nitelendirdi.
Suudi Arabistan, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) patlak verdiği 2020'den sonra hacılara yaş ve sayı sınırlaması getiriyordu.
Bu nedenle 2019'da 2,5 milyonu bulan hacı sayısı; 2020'de 10 bin, 2021'de 60 bin, 2022'de ise 779 bin 919'u Suudi Arabistan dışından olmak üzere 899 bin 353'le sınırlı kalmıştı.
Haremeyn-i Şerifeyn Danışmanı ve Mekke Emiri Prens Halid el-Faysal himayesinde düzenlenen Expo Hac 2023 fuar ve konferansı, 12 Ocak'a kadar devam edecek.

YORUM EKLE
1
Murat Şenkul: “Kentimiz ışıl ışık olacak”
2
İstanbulspor sahasında Gaziantep FK ile 1-1 berabere...
3
Yunanistan'dan şaşırtan F-16 açıklaması:...
4
Belçika 2 nükleer reaktörün faaliyet süresini...
5
Şentop: Türk dünyası olarak birlik ve dayanışma...
6
Atletico Madrid, Arda Turan'ı unutmadı
7
Mehtap Yılmaz “Lerzan Mutlu tam bir yılan
8
Gizem Özdilli “KKTC’de olmaktan çok mutluyum”
9
Aleyna Tilki kilo mu aldı ?
10
Peru'da hükümet karşıtı protestolarda hayatını...
ANKETTüm Anketler
VEFATLAR
Tüm Vefatlar
KTFF LİG TABLOSU
Takım | O | G | B | M | Av | P |
---|
SIRADAKİ HABER