Galerilerin araba satışlarını online yapabilmeleri için model geliştiriliyor



featured



Ahmet TOLGAY

   Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Araç Kayıt Dairesi ile Araç Muayene’de yaşanan izdiham sorununu çözmek için çalıştıklarını söyledi.

   Atakan, “Araçların muayene işlemlerinin özelleştirilmesi konusundaki çalışmalarımız son aşamaya geldi… Seçim ortamı bu konudaki işleri yavaşlattı… İlgili devlet bürokratları seçim yasakları süresince konu üzerindeki çalışmalarını yoğunlaştırırlarsa seçimden sonra hemen ihaleye çıkmamız ve araç muayenelerini özel kurumlara devretmemiz mümkün olacaktır. Rahatlamayı o zaman görebileceğimize inanırım” dedi.
   Araç Kayıt Dairesi’ndeki izdihamlar konusunda da üzerinde çalıştıkları çareler olduğuna değinen Bakan Atakan’ın bu konudaki aydınlatması ise şöyle:
   “Bu bağlamdaki izdihamların iki ana nedeni var.  Birincisi araba satışlarında ve arabaların el değiştirmesinde gözlenen patlamadır. Araba galerilerinin araba satış işlemlerini internet üzerinden online yapabilmeleri adına bir model geliştirmekteyiz. Bu model yürürlüğe girdiğinde galeri görevlilerinin daireye akını duracaktır. Yaptıkları araba satışlarının kayıtlarını ve ödemesini online olarak gerçekleştirebileceklerdir.”
   Kullanılmış arabaların el değiştirmesi konusunda yaşanan acı deneyimlere değinen Bakan Atakan, yolsuzlukları önleyerek temiz bir piyasa yaratma çabasında olduklarını söyledi. Bu bağlamdaki açıklamasında; “Yaşanan acı deneyimlerden sonra hem arabayı satanın ve hem de arabayı alacak olanın kimlikleriyle birlikte daireye başvurmaları şart oldu. Arabaların el değiştirmesinde gözlenen yolsuzluk ve usulsüzlükleri gidermek için böyle bir seçeneğe başvurmak kaçınılmazdı. Durum böyle olunca da, her araba devri için daireye iki kişi başvurmakta ve oradaki kalabalık sayısı katlanmaktadır. Düşüncemiz, araba devir işlemlerini başka veznelere aktararak seyrüsefer ruhsatları için gelen vatandaşların önünü açmak ve onları en kısa sürede rahatlatmaktır. ”

 

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Galerilerin araba satışlarını online yapabilmeleri için model geliştiriliyor

Yorumlar kapalı.