banner6

Deprem sırasında yapılması gerekenler

banner37

Deprem anında en çok panik ve korku zarar veriyor uyarısı

Deprem sırasında yapılması gerekenler
banner150

banner150

banner99

"Binaların depreme en dayanıksız olan yerleri genelde merdivenlerdir, çökme riskinin en çok olduğu yerler buralardır. Dolayısıyla merdivenlere yönelmek, bir an önce dışarıya çıkma isteği, hatta asansörleri kullanmaya yeltenmek de çok yanlış davranışların başında gelmektedir"

"Dayanıklı eşya yanında çök-kapan-tutun hareketi yapılmalı"

 Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, İSG uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nuri Bingöl, "Deprem anında en çok panik ve korku zarar veriyor." uyarısında bulundu.

Üsküdar Üniversitesi'nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Bingöl, deprem sırasında yapılması gerekenleri ve alınması gereken önlemleri paylaştı.

Deprem anında en çok panik ve korkunun zarar verdiğini belirten Bingöl, deprem anında panik yapılmaması gerektiğini, özellikle bulunulan yerden kaçmaya çalışmanın çok tehlikeli olduğunu vurguladı.

Panik duygusunun, insanların yapmaması gereken davranışlarda bulunmasına yol açacağına işaret eden Bingöl, şunları kaydetti:

"Camdan veya balkondan atlamak, deprem anında evde kalarak güvenli bir büyük eşyanın yanında 'çök kapan tutun' davranışından çok daha tehlikelidir. Yapılmaması gereken davranışların başında camlardan veya balkonlardan atlamak bulunmaktadır. Aynı şekilde binaların depreme en dayanıksız olan yerleri genelde merdivenlerdir, çökme riskinin en çok olduğu yerler buralardır. Dolayısıyla merdivenlere yönelmek, bir an önce dışarıya çıkma isteği, hatta asansörleri kullanmaya yeltenmek de çok yanlış davranışların başında gelmektedir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner111

banner34

banner75

banner88

banner104