‘Abla değilim suçlamaları kabul etmiyorum’



featured


 

Emine UYSAL

Fetullahçı Terör Örgütü – Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ-PDY) KKTC’deki yöneticisi olduğu iddia edilen Osman Adsız’dan sonra, aranan eşi Emel Adsız, polise teslim oldu ve çıkarıldığı mahkemede örgüt üyesi olmadığını ileri sürdü.

Polis tarafından ‘abla’ sıfatıyla aranan ve örgütün propagandasını yaptığı iddia edilen Emel Adsız, polisin evlerinden emare aldığı bilgisayarı ikinci el satın aldıklarını ve delillerin kendilerine ait olmadığını savundu.

Polis, Osman Adsız’la Emel Adsız’ın müşterek kullandıkları bilgisayarda FETÖ-PDY örgütünün elebaşı konumundaki Fetullah Gülen’in sanal ortamda yaptığı örgüt propagandasını, ağabeyler olarak tanımlanan elebaşlarıyla Bylock haberleşme programıyla görüşmelerini ve faaliyetlerini yürüttüklerini ortaya çıkarmıştı.

“Yasadışı cemiyete üye olmak”, “Yasadışı cemiyete ait yıkıcı ve propaganda nitelikli yayın bulundurmak”, “Yasadışı cemiyeti savunmak ve teşvik etmek” suçlamalarıyla tutuklanan Emel Adsız, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Cenkay İnan’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Atilla Enver Etkin, tanık olarak Polis Genel Müdürlüğü’nde görev yapan Müfettiş İsa Sevindik’i dinletti.

“Emel Adsız, polise teslim oldu”

Mahkemede yeminli şahadet veren Sevindik, zanlı Emel Adsız’ın aleyhine, 20 Haziran 2017 tarihinde, Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde kurulu devleti yıkmak girişiminde bulunan FETÖ- PDY isimli terör örgütüne üye olmak ve örgütün propagandasını yapmasından ötürü soruşturma başlatıldığını kaydetti.

İsa Sevindik, zanlının halen tutuklu bulunan eşi Osman Adsız’la müşterek kullandıkları bilgisayarda, silinmiş halde örgütün elebaşı Fetullah Gülen’le ilgili videolar, örgüte ait propaganda nitelikli kitap ve dergiler bulunduğunu anlattı.

Sevindik, Osman Adsız’ın örgütte yönetici olduğuna, kendisine ‘Ağabey’ diye hitap edildiğine ve 30 hücre evinin yöneticisi pozisyonunda bulunduğuna dair şahadet temin edildiğini ve hakkında 7 günlük tutukluluk emri alındığını anımsattı.

“Bilgisayarda ‘Bylock’ yüklü”

Müfettiş İsa Sevindik, emare alınan bilgisayarda terör örgütünün haberleşme programı olan ‘Bylock’ yüklü olduğunu söyledi.

Tüm bu kayıtların silinmiş olduğuna dikkat çeken Sevindik, silinen kayıtları geri döndürdüklerini anlattı.

Sevindik, zanlının örgüt bağıyla ilgili soruşturmanın yeni başladığına dikkat çekip, dün sabah 09.30’da polise teslim olduğunu söyledi.

Sevindik, ulaşılacak şahıslar, alınacak ifadeler olduğunu belirtip, zanlının üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Savcı: TC Hükümeti’ni yıkmaya çalışan örgütle bağları var

Savcı Atilla Enver Etkin, zanlının, uygar bir devletin hükümetini yıkmaya yeltenen Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılandırması (FETÖ-PDY) örgütünün üyesi olduğuna dair güçlü delillerin olduğunu ve zanlının da KKTC’de örgüt içinde yetkili kişi pozisyonunda bulunduğunu belirtti.

Etkin, “Yasadışı cemiyet üyeliğinin” 7 yıla kadar hapis cezası öngören ciddi bir suç olduğuna dikkat çekti.

Savcı Etkin, soruşturmanın ciddiyetine vurgu yapıp, zanlının üç gün tutuklu kalmasını istedi.

“Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum”

Mahkemede söz alan Emel Adsız, “Söylenenlere karşı açıklamalarım var. Polis tarafından bir yıl önce emare alınan bilgisayarı ikinci el olarak satın aldık. Eşime, bilgisayarı ne zaman satın aldığı sorulmalı. Ailelerimizin gönderdiği parayla yüksek lisans yapıyoruz. Emare olan bilgisayarda tezimiz kaldı. Bir yıldır tezimizi alabilmek için aralıklarla polise gidiyoruz. Çocuğumuz zatürre oldu. Emziriyorum. Antibiyotik tedavisi uygulanıyor. Çocuğumuzun başında evdeydim. Polisten kaçmadım. Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Polise ayağımla geldim. Adım gazetede çıktıktan sonra aileme haber verdim ve adaya geldiler. Ablalık yapmadım. Bilgisayardan çıkan emareler bize ait değil” dedi.

Yargıç Cenkay İnan, suçun ciddiyetine ve zanlının konu suçla bağlantısı olabileceğine bulgu yapıp, zanlının tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Abla değilim suçlamaları kabul etmiyorum’

Yorumlar kapalı.