Arsa işlemlerini halletmeye gelmişler



featured


Ahmet UÇAR

“BELGE VERMEDİM”… Mahkemede söz hakkı alan zanlı H.A., TBMM danışmanı olduğunu, 6 ay önce yine Kuzey Kıbrıs’a geldiğini, karantina oteline alındığını, testinin negatif çıkması üzerine TBMM’nin KKTC Sağlık Bakanlığı’nı aramasıyla karantinadan çıktığını söyledi ve görevli memura belge vermediğini, sadece sözlü beyanda bulunduğunu, 72 saatlik PCR test sonucunun mevcut olduğunu kaydetti. Zanlı M.E.Y., ise ülkeye H.A.’nın arsa işlemlerini halletmek için geldiklerini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) danışmanı olduğunu ve bürokratik amaçlarla ülkeye geldiğini, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara ile temaslarda bulunacağını söyleyerek, herhangi bir yasal belge de sunmadan KKTC’ye giriş yapan ve Bakanlar Kurulu’nun yurt dışından gelenlerin karantinada kalması gerektiği yönündeki kararına uymayıp kamu sağlığını riske atarak karantina ücretini de vermeyen zanlı H.A., ile, ülkeye karantinasız girdiklerini sosyal medyada deşifre eden zanlı M.E.Y., dün mahkeme huzuruna çıkarıldı ve haklarında 3 gün tutukluluk emri alındı.

Mahkemede söz hakkı alan zanlılardan H.A., 6 ay önce yine Kuzey Kıbrıs’a geldiğini, karantina oteline alındığını, testinin negatif çıkması üzerine TBMM’nin KKTC Sağlık Bakanlığı’nı aramasıyla karantina süresinin bitmesini beklemeden karantinadan çıktığını belirtirken, görevli memura belge vermediğini, sadece sözlü beyanda bulunduğunu kaydetti. Zanlı M.E.Y., ise ülkeye H.A.’nın arsa işlemlerini halletmek için geldiklerini söyledi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında yeminli şahadet veren polis memuru Kazım Sevinç, zanlılar H.A., ile M.E.Y.’nin “Sahte davranışla kayıt temini” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Sevinç, zanlıların 23 Nisan 2021 tarihinde, saat 08.55 raddelerinde, Ercan Havaalanı içerisinde KKTC Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu kararlar gereği karantina uygulamasına uymamak ve 3 bin 40 TL tutarındaki karantina ücretini ödememek amacıyla, Kuzey Kıbrıs’a giriş yaptıkları esnada, sahte olduğunu bildikleri halde, ülkeye bürokratik görevler nedeniyle geldiklerini beyan ettiklerini belirtti.

Sevinç, zanlıların ayrıca KKTC İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara ile temaslarda bulunmak amacıyla geldiklerini söyleyip KKTC’ye karantinadan ve karantina ücretinden muaf şekilde giriş yaparak “Sahte davranışla kayıt temini” suçunu işlediğini kaydetti.

Soruşturma kapsamında zanlıların yaptıkları beyanların sahte olduğunun belirlendiğini dile getiren Sevinç, zanlıların 24 Nisan 2021 tarihinde tespit edilerek derdest emri gereği tutuklandığını ifade etti.

Sevinç, zanlıların herhangi bir gönüllü ifade vermediğine ancak sözlü beyanlarda bulunduğuna işaret ederek, söz konusu beyanların teyit ve tekzip edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Meseleyle ilgili 7 ifade alındığını, zanlıların cep telefonlarının incelemeye yollandığını söyleyen Sevinç, serbest kalmaları halinde soruşturmaya olumsuz yönde etki etme ihtimallerinin bulunması nedeniyle zanlıların aleyhine 3 gün tutukluluk emri talep etti.

Mahkemeye avukatsız çıkan zanlılar da söz hakkı alarak ilginç beyanlarda bulundu. Zanlı H.A., KKTC vatandaşlığı bulunan bir iş insanı ve TBMM danışmanı olduğunu, 6 ay önce  yine KKTC’ye geldiğini ve karantinaya alındığını belirterek, test sonucunun negatif çıkması üzerine karantina süresinin bitmesini beklemeden TBMM’nin KKTC Sağlık Bakanlığı’yla iletişime geçmesi yoluyla karantinadan çıktığını dile getirdi. H.A., 72 saatlik PCR testinin bulunduğunu belirterek, havaalanındaki görevli memura belge vermediğini, sözlü beyanda bulunduğunu söyledi.

Zanlı M.E.Y., ise avukat olduklarını, Kuzey Kıbrıs’a H.A.’nın arsa işlemleri için geldiklerini ifade ederek, PCR test sonuç belgelerinin de bulunduğunu ifade etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Ozankaya, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi adına zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.  

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Arsa işlemlerini halletmeye gelmişler

Yorumlar kapalı.