Bavulda, öldürülen kadın ve çocuklardan biri olabilir



featured


Güney Kıbrıs’ta beşi kadın, ikisi çocuk olmak üzere yedi kişiyi öldüren RMMO Subayı seri katil Nikos Metaksas, dün Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Rum haber kaynakları, yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkarılan Metaksas aleyhine, bir kadına tecavüz ettiği suçlamasının da getirildiğini duyurdu.

Soruşturmayı yöneten polis memurlarından Neofitos Siailos’un mahkemeye, yabancı uyruklu bir kadının 30 Nisan 2019’da, kendisine 2017 yılında tecavüz ettiğine ve olayı videoya aldığına dair şikayette bulunduğunu aktardı.

Siailos, ismi belirtilmeyen kadının, tecavüzün gerçekleştiği sene 19 yaşında olduğunu ve Metaksas’ın kendisini, fotomodel olarak kullanmak vaadiyle yanına çağırdığını, fotoğraflarını çektikten sonra da tecavüz ettiğini söylediğini belirtti.

Mahkemeye avukatsız çıkan Metaksas’ın tutukluluk süresi 8 gün daha uzatılırken, Metaksas herhangi bir itirazda bulunmadı, soru da sormadı. Yargıcın “Kendinizi siz mi savunacaksınız?” sorusuna da “evet sayın yargıç” diye cevap verdi.

Aramalar yapıldı, bavul bulundu

Seri katilin öldürdüğü 8 yaşındaki Elena Natalia Bunea, 6 yaşındaki Sierra Graze Seucalliuc ile 29 yaşındaki Maricar Valdes’in cesetlerini bulmak için günlerdir araştırma yapan soruşturma ekibi dün Kırmızı Gölet’te yeni bir cesede daha ulaştı.

Seri katilin öldürdüğü kişilerin cesetlerini bulmak için Amerika’dan özel olarak getirilen sonar sistem sayesinde önceki gün şüpheli olarak işaretlenen noktalar dün robotik kameralarla inceleme altına alındı.

Yapılan incelemede söz konusu noktaların birinde valiz olduğunun tespit edilmesi üzerine dalgıçlar valizi çıkarmak için çalışma başlattı.

Dün saat 16.00 sıralarında sudan çıkarılan valizin içinde ise 29 yaşındaki Maricar Valdez veya 8 yaşındaki Elena Natalia Bunea’nın cesedinin olduğu tahmin edilirken, cesedin çürümüş olduğu bildirildi.

Ayrıca Rum haber kaynakları, gölette bulunan ikinci cesedin ilk bakışta bir çocuğa ait olduğu üzerinde durulduğunu, ancak cesedin kesin olarak kime ait olduğunun belirlenebilmesi için cesede otopsinin yanı sıra DNA testinin de yapılacağını belirtti.

Ayrıca Kırmızı Gölet’te bulunan yeni cesetle birlikte seri cinayete kurban giden 7 kişiden 5’inin cesedinin bulunmuş olduğunu ve geriye kalan 2 kayıp ceset için de aramaların devam edeceği bildirildi.

Seri katil protesto edildi

Öte yandan Güney Kıbrıs’ta infiale neden olan seri cinayet olaylarında “Orestis” takma adıyla bilinen 35 yaşındaki seri katilin öldürdüğü 7 kişi için dün iki farklı bölgede protesto etkinliği düzenlendi.

Rum haber kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Güney Kıbrıs’ta çalışan onlarca Filipin uyruklu kişi seri cinayet olaylarını protesto etmek dün Limasol ve Mitsero maden ocağı bölgelerinde toplandı.

Eylemciler, bir yandan sloganlar atıp seri katile lanetler yağdırırken, diğer yandan cinayete kurban gidenlerin anısına çiçek bırakıp mum yaktı.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bavulda, öldürülen kadın ve çocuklardan biri olabilir

Yorumlar kapalı.