Cankurtaran kursların ilk etabı tamamlandı



featured


Ahmet OGAN

Güçver Su Sporları Kulübü tarafından düzenlenen, Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu (TSSF) ve Uluslararası Cankurtarma Örgütü’nden (İLS) onaylı uluslararası geçerliliği olan cankurtaranlık kursu ilk etabı tamamlandı. Kurslar kurs hocası TSSF Eğitmeni Fatih Kaplan tarafından verildi.

Teorik ve pratik bilgiler verildi

Cankurtaranlık 1.etap kursu Gazimağusa Glapsides Plajı’nda beş gün boyunca yoğun bir şekilde kurs tatbikatları gerçekleştirilerek tamamlandı. Tatbikatta kursa katılanlara görev bilinci, görev yeri sorumlulukları, can kurtarma bilgileri, suni tenefüs, kalp masajı bilgileri yaralılara ve kazazedelere nasıl müdahale edileceği, sedyeyle adam taşıma, denizden adam çıkarma pratikleri, acil haberleşme ve sağlık örgütleriyle iletişim bilgileri, teknelerden düşme yaralanma ve denizlerde yaşanabilecek olası tehlikelere karşı halkın uyarılması konularında cankurtaranlara teorik ve pratik bilgileri Kurtarma Tatbikatı Cankurtaran Eğitmeni Fatih Kaplan tarafından kursiyerlere yaptırılarak tatbikatla birlikte pekiştirilerek verildi.

Kurslara devam edilecek

Cankurtaranlık kursu ikinci etabı 18-24 Haziran tarihleri arasında bronz ve cankurtaranlık kursu ile devam edecek. Cankurtaranlık kursu üçüncü ve son etabı ise 25-29 Haziran bronz ve gümüş birleştirilmiş kursu ile sona erecek.

Görev yapma yetkisi verilecek

Güçver Su Sporları Kulübü tarafından düzenlenen ve üç etap şeklinde devam eden Cankurtaranlık kurslarının tamamlanmasının ardından son gün yapılacak sınavlarda başarılı olan kursiyerler, cankurtaranlık belgesi almaya hak kazanacaklar. KKTC’nin yasalarına göre tüm otel, plaj ve havuzlarda cankurtaran bulundurma zorunluluğu olduğu, gerçekleşen kursta eğitim alan ve başarılı olan kursiyer cankurtaran belgeleri verilmesinin ardından plajlarda görev yapmaya yetkilendirilecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cankurtaran kursların ilk etabı tamamlandı

Yorumlar kapalı.