Cinayeti 5 yıldır planlıyorlarmış



featured


Lefkoşa Rum kesimine bağlı Strovolo bölgesinde 8 gün önce gerçekleşen ve bir çiftin öldürülmesiyle sonuçlanan cinayetle ilgili olarak Rum Polisi, 33 yaşındaki bir kişiyi gözaltına aldı, olayla bağlantısı olduğu düşünülen bir kişi ise aranıyor.

Zanlı, dün Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve hakkında sekiz gün tutukluluk kararı alındı.

Polis, bu cinayetin beş yıldır planlanmakta olduğunu belirtti.

Zanlının, DNA’sı suç mahalinde bulundu

Polisin dün mahkemeye cinayetle ilgili sarsıcı bilgiler sunduğunu bildiren Rum haber kaynakları, bu arada mahkeme salonunda söylenenlere göre, şüphelinin DNA’sının suç mahallinde tespit edilen iki emarede bulunduğunu kaydetti.

Habere göre şahıs ifadesinde evde neler olduğunu, kimlerin buna dahil olduğunu ve hangi güdüyle yapıldığını bildiğini, aynı zamanda meydana gelen şeyin son beş yıldır planlanmakta olduğunu da söyledi. Haberde, adli tabip tarafından muayene edilen zanlının vücudunda, 5 ile 7 günlük sıyrıklar olduğunun tespit edildiği de belirtildi

Polisin 33 yaşındaki şahsın işbirlikçisi olduğu düşünülen ikinci bir şahsı aradığı da ifade edilen haberde, mahkemede kendi kendisini savunan 33 yaşındaki şahsın, polisin sekiz gün tutuklu kalması yönündeki talebine ise karşı çıkmadığını ekledi.

Politis gazetesinin haberine göre, Rum Polisi Genel Müdür Yardımcısı Kipros Mihailidis önceki gün soruşturmanın seyriyle ilgili açıklamasında, her şey için bir yanıtlarının olduğunu ve bazı şüphelilerin bulunduğunu söyledi.

Gazete, cinayete kurban giden Yorgos Hacıyeorgiu’nun kardeşinden çarşamba günü uzun süren bir ifade alındığını ve akabinde, cinayetle doğrudan bağlantısı bulunmayan ancak evde daha önce meydana gelmiş olan hırsızlık olaylarıyla ilgisi olan 33 yaşındaki bir Rum’un gözaltına alındığını kaydetti.
 

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cinayeti 5 yıldır planlıyorlarmış

Yorumlar kapalı.