Demirhan Mevkiine akıllı sinyalizasyon sistemi için protokol imzalandı



featured


Protokole, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığında bugün düzenlenen törenle Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile Değirmenlik Akıncılar Belediyesi Başkanı Ali Karavezirler imza koydu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, bölge halkının uzun yılardır Lefkoşa-Gazimağusa Yolunda kolay erişim için talepte bulunduğunu, yol güvenliğini göz ardı etmeden bu talebi yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

“BÖLGE HALKINA ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN”

Bakan Arıklı, “Demirhan köyü mevkiine monte edilecek olan trafik ışıkları sayesinde Lefkoşa-Gazimağusa Yoluna daha güvenli erişim sağlanırken zamandan ve yakıttan tasarruf edileceğine inanıyorum. Bölge halkına şimdiden hayırlı olmasını dilerim” dedi. 

Protokole göre Demirhan mevkiine yapılacak sinyalize kavşak için tüm öteleme ve yapım işleri Belediye tarafından karşılanacak. Akıllı sinyalizasyon sisteminin temini ve montajı ise Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak.

Sinyalize kavşağın yapımı sırasında kontrolörlük Karayolları Dairesi tarafından gerçekleştirilecek.

KARAVEZİRLER: GENİŞ BİR BÖLGEYİ ETKİLEYEN SORUN ÇÖZÜLÜYOR

Değirmenlik Akıncılar Belediye Başkanı Ali Karavezirler, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile imzaladıkları protokol sayesinde geniş bir bölgeyi uzun zamandır etkileyen bir sorunun kısa zamanda ortadan kaldırılacağını söyledi.  Karavezirler, “sinyalize kavşak sayesinde Lefkoşa-Gazimağusa Anayoluna erişim sorunu yaşayan Değirmenlik, Demirhan, Balıkesir ve Minareliköy’ün bu sorunu ortadan kalkıyor. Hayırlı olsun” dedi.

Karavezirler, “proje için karar üreten Bakan Arıklı ile ekibine ve Değirmenlik Akıncılar Belediye Meclis üyeleriyle mesai arkadaşlarıma çok  teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Demirhan Mevkiine akıllı sinyalizasyon sistemi için protokol imzalandı

Yorumlar kapalı.