EDEK Akıncı’ya yüklendi: Müzakereleri yavaşlatma çabası



featured



Haravgi gazetesine göre, EDEK, açıklamasında, Akıncı’nın tırmanmakta olan olumsuz tavrı bulunduğunu ve bunun müzakereler sürecinin yavaşlatılması çabasının devamı olduğunu iddia etti.

EDEK, “bu taktiğin, bir yandan Türkiye’nin Kıbrıs sorununun uluslararası boyutuyla ilgili elle tutulur tezler sunmaktan kaçınmasını, diğer yandan da yönetim (başlığı) çerçevesinde daha fazla avantaj elde edilmesi çabasını hedeflemekte olduğunu” öne sürdü.

Perdikis: Az öneme sahip bir olay büyük mesele haline getirildi

Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis ise açıklamasında, Kıbrıslı Türklerin, Temsilciler Meclisi’nin Enosis Plebisiti kararıyla ilgili tepkileri ve olayların gidişatına ilişkin yoğun endişesini dile getirdi ve “az öneme sahip bir olayın Kıbrıs Türk siyasi liderliği tarafından büyük bir mesele haline getirildiğini” iddia etti.

Gazeteye göre Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Perdikis ise açıklamasında, “Kıbrıslı Türklerin gösterdiği tepkinin yoğunluğunun, Ankara ile Kıbrıs Türk liderliğinin gerçek niyetlerini göstermekte olduğunu” ileri sürdü.

Dayanışma Hareketi Başkan Yardımcısı Polis Pallikaros ise açıklamasında, “Başkan Anastasiadis’in müzakerelerdeki taktiğinin, Kıbrıs Türk tarafının küstahlaşmasına yol açtığını” iddia etti.

KKTC’den tepkiler de Rum basınında

Öte yandan bazı Rum gazeteleri, Rum Meclisinin Enosis Plebisiti kararı konusunda KKTC’den gelen tepkilere de yer verdi.

Haravgi gazetesi habere “Kıbrıslı Türkler Enosis Plebisiti Kararının Müzakereler Açısından Darbe Olduğunu Söylüyor” başlığıyla yer verirken; Alithia “Kıbrıslı Türkler Seslerini Alçaltmıyor”, Fileleftheros “Tepkiler ve Çarpıtma İşgal Altındaki Bölgelerde Yoğun Bir Şekilde Sürüyor- Kıbrıslı Rumlar Enosis İçin Yelken Açtılar” başlıklarını kullandı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
EDEK Akıncı’ya yüklendi: Müzakereleri yavaşlatma çabası

Yorumlar kapalı.