ESK, akademik başarısını kutluyor



featured


English School of Kyrenia (ESK) öğrencileri elde ettikleri akademik başarılarla herkesin gururu oldu.

ESK Müdürü Hector MacDonald, dünyada toplam 144 ülkede yaklaşık 3 bin 500 okulun iştirak ettiği 1 milyondan fazla öğrencinin eğitim gördüğü eğitim programı olan IB Diploma Programı’nda bu yıl da üstün başarı gösterdiklerini belirtti.

ESK’nın üçüncü IB sınıfı mezunlarının dünya ortalamasını 3.0 puanla geçerek, öğrenci başına 33.0 puanlık ortalama elde ettiklerini söyleyen MacDonald, Britanya genelindeki 80 IB Okulu ile kıyaslayınca, ESK’nın IB okulları içerisinde 11’inci sıraya girdiğini ifade etti.

MacDonald, 17 dersin değerlendirmesi kapsamında en yüksek puanları alan Deniz Vaizoğlu’nun 39.0 puanla University College London’a (UCL) giderek Neuroscience (bu okul alanında dünya genelinde 2 numaradır); Molly Street’in ise 35 puan alarak Newcastle Üniversitesi’nde hukuk okumaya hak kazandığını söyledi.

A-Level sınıfı mezunları, Britanya ulusal ortalamasını aştı

MacDonald, ESK’nın ilk A-Level sınıfı mezunlarının ise, Britanya ulusal ortalamasına göre, ‘A*’ notu alma yüzdeliğinin bu yıl yüzde 8.1’ken öğrencilerinin rakamı neredeyse ikiye katlayarak yüzde 14.3’e yükselttiğini vurguladı. MacDonald, Britanya ulusal ortalamasına göre, ‘A* ve A’ notlarını alma yüzdeliğinin ise yüzde 25.8’ken ESK öğrencilerinin yine bunu neredeyse ikiye katlayarak yüzde 48.6 oranında başarı sağladığını söyledi.

MacDonald, 12. sınıfta okuyan Matan Ben Dek ve Kaan İbrahim’in AS sonuçlarında 4’er adet A notu alarak önümüzdeki yılın A2 başarısına iyi bir zemin hazırladıklarını belirtti.

AB bursları kazandılar

MacDonald, ESK öğrencilerinin prestijli AB bursları da kazandıklarına işaret ederek 15 bin Sterlin’den az olmayan burslar için başvuran Sine Özkaraşahin ve Ekim İncirli’nin burs elde ettiğini söyledi.

MacDonald, Sine Özkaraşahin’in Leiden Üniversitesi’nde Uluslararası Çalışmalar, Ekim İncirli’nin ise Kent Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde okuyacaklarını ifade etti.

IGCSE sonuçlarında büyük başarı

ESK öğrencilerinin bu yaz en iyi IGCSE /GCSE sonuçlarını elde ettiğine vurgu yapan MacDonald, öğrencilerinin dünya klasmanında ön sıralarda olduklarını söyledi.

MacDonald, IGCSE sınavlarında en yüksek notları elde etmenin GCSE sınavlarına göre daha zorlayıcı olduğuna dikkat çekerek IGCSE ve GCSE sonuçlarının ESK’yı Britanya’da faaliyet gösteren bağımsız liseler sıralamasında en üst sıradaki yüzde 9 arasına soktuğunu söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
ESK, akademik başarısını kutluyor

Yorumlar kapalı.