Eser Erenler



featured


Can İPCİOĞLU

Ülkemizin sevilen spor branşı masa tenisinde ekol olmuş isimlerden biri olan Eser Erenler, okul çağlarında tutkuyla bağlandığı bu branşta birçok başarı kazandı. Üniversite yıllarında Antalyaspor, Türk Telekom ve Ankara takımında yer alan Erenler, Türkiye ikincisi olmayı başarmış bir isim.

GAÜ takımı ile Türkiye Süper Ligi’nde antrenör oyuncu olarak mücadele etmeye devam eden Erenler, sporculuk kariyerinde Irak, İran, Mısır, Bulgaristan, Kazakistan, Sırbistan, Kosova, Moldova, Fransa, Ukrayna ve Türkiye milli oyuncuları ile büyük maçlara çıktığını dile getirdi.

Şampiyonluklar okul yıllarında başladı

Şehit Tuncer İlkokulu ikinci sınıf öğrencisi iken masa tenisine başlayan Eser Erenler uzun yıllardır bu sporla yatıp kalkıyor. Dönemin Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Göksel Saydam’ın okullarda yetenek taraması yapması için ödenekli olarak antrenör tutması ile böyle bir şans yakalayan başarılı raket, bu tarama sırasında onu beğenip masa tenisine kazandıran ismin Aşkın Demirağ olduğunu söylüyor.

Okullar arası Kıbrıs Birinciliği’nde arkadaşları ile birlikte her zaman şampiyonluklar kazanarak gelecekte iyi ve başarılı bir sporcu olacağı imajı veren Eser Erenler bu güveni hiç boşa çıkarmadı. İbrahim Tekman ve Mehmet Aktunç ile çok maçlar oynayan Eser, Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda Fadıl Olguner’in eğitmen olarak görev yaptığı dönemde de ondan birçok şey öğrendi.

Türkiye’de final oynayıp ikincilik kazandı

Erenler, Türkiye’de ferdi alanda final oynayan, karar setinde maçı izleyen sporseverlerin kendisi için şampiyon diye tempo tutmaları nedeni ile heyecanına yenilerek maçı kıl payı kaçırdığı günü asla unutmadığını söylüyor.

Daha önceleri ferdi olarak Türkiye ikinciliği olan Eser Erenler, yıldızlar kategorisinde Türkiye üçüncülüğü ve gençlerde de beşincilik görmüş bir isim oldu. Eser Erenler, üniversite yıllarında ise ferdi dalda final oynamış ve rakibine yenilerek ikincilik elde etmişti.

2004 yılında oynadığı karşılaşmalarda dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Eser Erenler, Dünya Üniversiteler Arası Masa Tenisi Şampiyonası için davet aldı. Macaristan’da yapılan bu şampiyonada çok tecrübeli sporcular ile maçlar yaptı.

Antalyaspor, Türk Telekom ve Ankara takımında forma giydi

Üniversite yıllarında Antalyaspor, Türk Telekom ve Ankara takımında forma giyen Erenler, şu sıralarda GAÜ takımı ile Türkiye Süper Liginde antrenör oyuncu olarak mücadele ediyor ve ligde sekizinci sırada yer alan takımı ile çok ciddi maçlara çıkma şansını yakalıyor.

Geçmiş dönemde masa tenisi dalında ülkemizde çok oyuncu az takım olması, bu sayede en iyi oyuncuların bir arada olmaları nedeni ile çok daha kaliteli ve yetenekli sporcuların yetiştiğini belirten Erenler, şimdilerde ise takım sayıların çokluğu ile iyi sporcuların farklı farklı yerlerde idman yaptığını ve eski rekabetin artık olmadığını söyledi.

17 yaşında Türkiye liglerine gitmeye başlayan ender sporcularımızdan

İbrahim Tekman, Mehmet Baha, Mehmet Aktunç ve Özdemir Esat gibi oyuncuları hiç unutamadığını belirten başarılı isim, eskiden güç birliği olduğunu, kulüpler arası müsabakalarda miniklerden başlayarak her kategoride şampiyonluklar yaşadığını ve bu müsabakalardan büyük keyif aldığını belirtti. 17 yaşında Türkiye liglerine gitmeye başlayan ender sporcularımızdan olan Erenler, bu sayede profesyonel sporcuların maçlarını görerek kendisini geliştirdiğini ve çok çalıştığını söylüyor. “Süper Lig’de 18 yaş üzeri belki şampiyonluğum yok” diyen Erenler, 2007 yılında bir turnuvada Türkiye şampiyonu olan bir sporcuyu yendiği anı da hatırladığını söyledi.

Macar antrenörü Gergely Urban’ın üzerinde çok emeği var

Diğer ülke sporcularının çok daha fazla çalışma imkanı sayesinde form düzeylerinin dalgalanmadığını aktaran Eser Erenler, kendilerinin ise bu anlamda dezavantajlı olduğundan söz ediyor.

Aşkın Demirağ ile okumak için gittiği İngiltere’de kendisini çalıştıran Macar antrenörü Gergely Urban’ın üzerinde emeğinin çok olduğunu ifade eden Eser Erenler, geçtiğimiz yıl Türkiye Kupası’nda Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe takımını yendiklerini, kendisinin de Dünya sıralamasında 50. sırada olan Mısırlı milli oyuncuyu Ahmet Saleh mağlup ettiğini dile getiren Eser Erenler, sporculara gerekli imkan sağlanması halinde büyük başarılar elde edebileceklerini gösterdiğine inanıyor.

En büyük arzusu uluslararası alanda mücadele edebilecek sporcular yetiştirmek

Dr Fazıl Küçük Oyunları’nda birinciliklerinin bulunduğunu ifade eden başarılı raket, Irak, İran, Mısır, Bulgaristan, Kazakistan, Sırbistan, Kosova, Moldova, Fransa, Ukrayna ve Türkiye milli oyuncuları ile oynayarak masa tenisinde çok büyük maçlara çıktığını dile getiriyor. Türkiye süper Ligi’nde oynayan tek takımın oyuncu ve antrenörü olmaktan her zaman gurur duyduğunu ifade eden Eser Erenler, Yusuf Karayusufoğlu ve Rauf Çangar’ın da yetişmesinde büyük emekleri olduğunu anlatıyor.

En büyük arzusunun bu spora uzun yıllar hizmet etmek ve uluslararası alanda mücadele edebilecek sporcular yetiştirmek olduğunu belirten başarılı sporcu, kendisine bu alanda yardımcı olan imkan sağlayan Girne Amerikan Üniversitesi’ne de teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eser Erenler

Yorumlar kapalı.