Hintkeneviri alışverişi yapmaktan yargılanacaklar



featured


Emine UYSAL ÇALUDA

   Lefkoşa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin iki ayrı eve yaptığı baskında ele geçirdiği Hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyle ilgili tutukladığı ve birinin uyuşturucu satıcısı olduğunu düşündüğü üç zanlıyla ilgili soruşturması tamamlandı ve zanlılar dün aleyhlerindeki suçlardan ileride yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

   “Kanunsuz uyuşturucu madde (Hintkeneviri) alma, verme ve tasarrufu” suçlamalarıyla tutuklanan zanlılar R. R.E., A.M. ve E.A.U., isimli üç zanlı, dün, teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

   Yargıç Temay Sağer’in huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Savcı İlhan Damdelen, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Ali Çavuş’u tanık olarak dinletti.

   Mahkemede meseleyle ilgili yeminli şahadet veren Çavuş, 30.09.2020 tarihinde, 17.25 ile 17.45 saatleri arasında, narkotik ekibi tarafından zanlı R.R.E.’nin ikametgahında, mahkeme emriyle yapılan aramada, 720 miligram ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu maddenin bulunarak emare alındığını yineledi.

   Polis memuru Ali Çavuş, zanlı R.R.E.’nin konu maddeyi zanlı A.M.’den 300 TL karşılığında satın aldığını itiraf ettiğine vurgu yaptı.

   Zanlı A.M.’nin, zanlı E.A. U.’nun evinde tespit edildiğini söyleyen Çavuş, zanlıların huzurunda mahkeme emriyle yapılan aramada da elde sarılı tütünle karışık, içinde az miktarda uyuşturucu madde, üzerinde uyuşturucu kalıntısı olan öğütücü ve yaklaşık 5 gram Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını anımsattı.

   Çavuş, tahkikatın tamamlandığını belirterek, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmalarını talep etti.

   Yargıç Temay Sağer, zanlıların yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, zanlı R.R.E.’nin 5 bin TL, A.M.’nin 12 bin 500 TL, E.A.U.’nun 7 bin TL nakdi teminat yatırması, R.R.E., ve E.A.U., için KKTC vatandaşı birer kefilin 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması, A.M., için iki kefilin 100’er bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve haftada birer gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hintkeneviri alışverişi yapmaktan yargılanacaklar

Yorumlar kapalı.