Komplo bozuldu



featured


Sedef BOŞNAK

PGM’ye bağlı İskele Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ndeki polis ekipleri, titiz, dikkatli ve adaletli soruşturması sonucu bir komployu daha bozdu.

Polis, uyuşturucuyla bağı olmayan Pakistanlı S. A.’yı 24 saat geçmeden şartsız salıverip, meseleye bağı olan 2 kadını, yargıç huzuruna çıkartıp, kimliğini tespit ettiği bir kişinin peşine düştü.

Ayrılma aşamasında olduğu erkek arkadaşının aracına uyuşturucu madde gizleyen K. E. isimli kadın, suç ortağı E. K. ile birlikte Gazimağusa’da nöbetçi Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç’in huzuruna çıkarılarak, aleyhlerine tahkikat amaçlı 3’er gün tutukluluk emri temin edildi.

Amaç, erkek arkadaşını tutuklatmak

PGM’ye bağlı İskele ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, aldıkları ihbar doğrultusunda, ZLP 910 plakalı kiralık araçta yaptığı aramayı anımsattı.

Mustafa Kavaz, konu aracın bagaj kısmındaki ilaç çantasındaki şeffaf naylon poşette yaklaşık 3 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yine ayni poşette peçeteye sarılı yarım gram ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi bularak, aracı kullanan S. A.’yı tutukladığını anlattı.

Yaptığı titiz, adaletli ve dikkatli soruşturma sonucu S. A.’nın meseleyle bağı olmadığını anlatan tanık polis, S. A.’yı serbest bırakıp suçla bağlantılı olan zanlı K. E. ve E. K.’ü tespit edip tutukladığını, kimliğini tespit ettiği bir kişiyi de aradığını belirtti.

Tanık polis, konu maddeyi araca gizleyen kişinin K. E. olduğunu tespit ettiğini anlattı ve detayları mahkemeye aktardı.

Polis, zanlı K. E.’nin ayrılma aşamasında olduğu erkek arkadaşını tutuklamak amacıyla, erkek arkadaşının, eşyalarını koyması için K. E.’nin evine gönderdiği S. A.’nın kullanımındaki araca, konu maddeyi gizlediğini söyledi.

Suçunu kabul eden K. E.’ye yardımcı olan E. K.’yi de tutuklandığını anlatan Mustafa Kavaz, E. K.’nin polise, itiraf niteliğinde gönüllü bir ifade verip, bildiği her şeyi anlattığından söz etti.

Meseleyle bağı olan bir şahsı daha aradığını anlatan tanık polis, gerekli araştırmaları yapıp, geniş çapta yürüttüğü soruşturmasını salim bir şekilde tamamlamak için mahkemeden süre istedi.

Erkek arkadaşı yok

Zanlıları savunan avukat, müvekkili K. E.’nin hakkındaki suçlamaları reddetti ve müvekkilinin adı Bilal olan erkek arkadaşından ayrıldığını iddia etti.

Tanık polis ise cevaben, “Aracın sahibi, yani, K. E.’nin ayrılma aşamasında olduğu erkek arkadaşı, K. E.’nin evine, kendisine eşyalarını göndermesi için konu aracı gönderdi. Konu evde bulunan kamera kayıtları incelemeye alındı. Titizlikle incelenecek” dedi.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç, zanlıların tahkikatın salimen neticelendirilmesi için 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Komplo bozuldu

Yorumlar kapalı.