Kooperatif çalışanı çekleri çaldı



featured



Emine UYSAL

Taşkent Kooperatif Kredi Şirketi’nde sekreter olarak görev yapan ve geçtiğimiz yıl hesaplarda yetkisiz ve usulsüz olarak aktarma yapıp yaklaşık 450 bin TL’lik açığı kapattığı gerekçesiyle Mali Polis tarafından tutuklandıktan sonra teminatla serbest bırakılan Türkan Gürler şimdi de kooperatif üyesi olan Özdil Özmen’e ait

iki adet çeki hesabına yatırmayarak çalıp, ciro ederek sahtekârlıkla toplam 7 bin 100 TL temin ettiği gerekçesiyle tutuklandı. 

Mali Polis tarafından, geçtiğimiz yıl Haziran ayında tutuklanarak Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan Gürler, yurt dışına çıkışı yasaklanarak, ileride yargılanmak üzere teminatla serbest kalmıştı.

Türkan Gürler, 2016 yılında Özdil Özmen’in hesabına yatırması için verdiği iki adet çeki, geçtiğimiz günlerde bozdurunca yakayı ele verdi.

“Çek sirkati”, “Sahtekârlıkla para temini” suçlamalarıyla tutuklanan zanlı Türkan Gürler, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.   

Ceza Davaları Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada, Savcı Ergin Atıcı, Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli polis çavuşu Beha Cabacaba’yı dinletti.

Polis: Market ve bankada ciro etti

Mahkemede yeminli şahadet veren Cabacaba, Taşkent Kooperatif Kredi Şirketi’nde sekreter olarak görev

yapan zanlı Türkan Gürler’in, 2016 yılında kooperatif üyesi olan Özdil Özmen’in arkasını imzaladığı ve hesabına yatırılması için verdiği iki adet çeki çaldığını ve 29 Nisan 2018 tarihinde Lefkoşa’da Devpa Süpermarket ve Universal Bank’ta ciro ederek, sahtekârlıkla toplam 7 bin 100 TL temin ettiğinin belirlendiğini ileri sürdü.

Polis çavuşu Beha Cabacaba, zanlının 2 Mayıs’ta tutuklandığını ve tahkikatın tamamlandığını belirterek, zanlı Türkan Gürler’in Taşkent Kooperatif Kredi Şirketi’nde yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılıp, teminata bağlandığını anımsattı. Cabacaba, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlının avukatı Hasan Yücelen, çeklerin arkasındaki imzanın müştekiye ait olduğunu ve müştekinin şikâyetinden vazgeçtiğini beyan etti.

Polis çavuşu Cabacaba, çekin arkasındaki imzanın müştekiye ait olduğunu doğruladı ve müştekinin zararının tazmin edileceği yönünde söz verilmesine karşılık şikâyetini geri çektiğini beyan ettiğini mahkemeye aktardı. 

Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar, Türkan Gürler’i yargılanıncaya kadar yurtdışına çıkışını yasaklayarak, haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kooperatif çalışanı çekleri çaldı

Yorumlar kapalı.