Ksilafagu’daki kuşatma sona erdi



featured


Alithia gazetesi, köy sakinlerinin dün sabah, 300 kadar İngiliz üssü askerinin bölgedeki ağaçları kestiğini fark ettiğini ve bunun üzerine alanı kuşattığını; köy muhtar ile üs komutanının istişarelerinin ardından “kuşatmanın” son bulduğunu yazdı.

Gazete, Ksilafagu Muhtarı Tasos Anglogallos’un, 250 İngiliz askerinin 15 kamyonla bölgeye gittiğini ve akasya, okaliptüs gibi ağaçları kesmeye başladığını; durumu fark eden yaklaşık 800 köy sakininin de bölgeye giderek, İngiliz askerlerinin bulunduğu alanı kuşattığını söylediğini kaydetti.

Haberde, İngiliz Üs makamlarının, iki yıldan beridir, söz konusu bölgenin, pulyaların yasa dışı avlanması için tuzakların kurulduğu bölge olduğu gerekçesiyle akasya ağaçlarının kesilmesine karar verdiği de anımsatıldı.
Habere göre Ksilafagu köyündeki olay, Anglogallos ile İngiliz Üs Komutanı arasındaki istişarelerin ardından öğle saatlerinde sona erdi ve İngiliz askerleri serbest bırakıldı.

Gazete, İngiliz Üsleri’nden yapılan açıklamada ise, köy sakinlerinin eyleminin yasa dışı olduğunun ve bölgede güvenlik gerekçesiyle yapılan temizlik çalışmalarına devam edileceğinin ifade edildiğini yazdı.

İngiliz Üsleri, bölgede atış alanı bulunduğunu ve ağaçların, görüş açısını daraltmasından dolayı tehlike oluşturduğunu da belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ksilafagu’daki kuşatma sona erdi

Yorumlar kapalı.