Mevlit “Basketbol parlayan yıldız olacak”



featured


Şükrü BURAĞAN

Basketbolda seçimli genel kurul tarihi netleşmemesine rağmen başkanlık için 3 ismin adaylığı netleşti. Mevcut Başkan Ahmet Sütçü yeni dönem için de aday olma kararı kapsamında çalışacağı yönetimini belirleyerek kulüp ziyaretlerine başlarken, adaylığını ilk açıklayan isim olan Orhun Mevlit, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Mevlit “Basketbolun marka değerini yükseltmek daha çok insanın dahil olabileceği adanın en iyi yönetilen spor organizasyonu yapmak için aday oluyorum. 26 yılı aşkın bir süredir kesintisiz basketbolun içerisinde ya rekabetçi bir antrenör, ya yönetici, ya da basketbolu birleştirici bir enstrüman olarak kullanan uluslararası spor insanı oldum. 35 yıla yakın spor bilgimi ve 26 yılın üzerinde olan basketbol bilgimi ‘karar veren, yönlendiren ve yöneten’ noktada üst seviye hizmet vermek için yola çıktık” dedi.

“Adaylığım ile ilgili sıkıntı olmayacağını başkan bizzat kulüplere iletti”

“3 defa adaylık başvurusu yapmama rağmen 3 kez Basketbol Federasyonu’nu yönetenler tarafından adaylığım reddedildi. Daha önce etik değerler ile ölçüşmeyen karar alındığı doğrudur. Şu andaki Basketbol Federasyonu Başkanı Ahmet Sütçü ile yapmış olduğum gerek görüşmeler gerekse kendisinin kulüplerle yapmış olduğu toplantıda bununla ilgili herhangi bir pürüzün olmadığını açıkladı. Bu hassasiyetinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

Ahmet Sütçü ve Ertuğ Nasıroğlu son 12 yılda asbaşkan veya başkan olarak görev yapmış 2 kişidir. Kulüpler son 12 yılı başarılı olarak görüyorsa bu iki adaydan birisini seçmesi gayet doğaldır. Özellikle son 10 yılda kulüpler kendilerine sunulan imkanları yeterli bulmuyorlarsa yeni bir ekip ile yollarına devam edebileceklerini düşünüyorum.

Şimdiki Başkan Ahmet Sütçü seçim tarihini açıklamamasına rağmen ekibini kurmuş ve resmi ziyaretlere başlamış durumdadır. Ertuğ Nasıroğlu aday olduğunu ve bir önceki seçimde kendisine büyük bir sadakatsizlik yapıldığını belirtmesine rağmen herhangi bir ekip kuramamış gözüküyor.”

“Şeffaf, hesap verebilen ve adil bir yönetim sözü veriyoruz”

“Bizler şeffaf, hesap verebilen ve adil bir yönetim sözü veriyoruz. Sadece geçtiğimiz sürece baktığımız zaman kararlar üretemeyen camiaya liderlik yapamayan bir yapı gördük. Kimi zaman adalet konusunda çok eleştiri alındı. Bu özelde basketbol yönetimini yıpratsa bile genelde basketbolun bir erozyona uğramasına sebep oldu. Bizler federasyona müracaat eden herhangi bir kulübün yazısına 5 iş günü içerisinde geri dönmeyi taahhüt ediyoruz.

Bunun yanında altyapılarda sürdürülebilir bir yapı için kulüplerle birlikte çalışıp onların sorunlarını kendi sorunlarımız bilip çözüm üretmemiz gerekiyor. Nicel bir artıştan çok nitelikli sürdürülebilir bir yapı bizim için en önemlisidir. Her kategoride sürekli katılım sağlayan minimum 6 takım en idealidir.

Her yıl kategori, yabancı sayıları ve statüler konusunda ekim, kasım hatta aralık olmasına rağmen karar verilemiyor. 2021’den itibaren her türlü transfer statüsü Temmuz’un 2. haftası olmadan yayınlanmış olacak.

Altyapı kategorilerinin yeniden düzenlenmesi için kulüplerle ortak kararlar üretilecek. Özellikle A takımların en büyük oyuncu tedarik ettikleri U18 kategorisi bu görevini yerine getiremiyor, kategorilerin bir yıl kaydırılması bizim ortak düşüncemiz.”

“Açılış liginde yabancı olmayacak, kapanış ligi için kulüplerle görüşülecek”

Önümüzdeki yıllarda mali kaynaklara ulaşmada da zorluklar yaşanacağı bilincinde olan bir yönetim şekli belirleyeceğiz. Bu süreçte federasyon olarak kaynaklarımızı artırmanın yollarını ararken, eldeki mevcut kaynaklarımızı da daha etkili kullanma yoluna gideceğiz.

Ekim ayı başına müteakip tamamen yerli oyuncuların oynayacağı bir açılış ligi olacak. Aralık ayı içerisinde dünya genelinde devam eden pandemi olayı da göz önünde bulundurularak Ocak ayında başlayacak kapanış Ligi’nde statü, A takımlara katılan kulüpler ile yapılacak değerlendirme sonucu belirlenecek.

Lefkoşa’nın içerisinde yer alan Başaran Spor Salonu içler acısı bir durumda ve basketbola hizmet veremiyor. Çok acil bir şekilde burayı basketbola kazandıracağız çünkü orası basketbolun mabedidir.

Hakem ve antrenör eğitimleri etik ve empati değerleri çerçevesinde yeniden şekillendirilecek. Hakem performans değerlendirmelerine standart gelecek.”

“7 kişilik ekibimizi netleştirdik”

Küçük yaş grubundan en büyük yaş grubuna kadar daha fazla maç yapılabilecek ortamlar hazırlanacak.

Kurduğumuz ekip enerjik, vizyon ve yeni fikirleri olan bir ekip. Farklı konumlarda ve tecrübeleri edinmiş ekibimizle basketbolu ülkede daha görünür, daha popüler ve daha iyi noktalara getireceğiz. Şu anda ekibimiz içinde Metin Ersoy, Yurdakul Cafer, Çağda Pehlivan, Ali Tüzünkan, Uraz Şentürk, Ateş Farisoğlu, Ömer Sonuvar gibi çok değerli isimler bulunuyor. Son söz olarak; basketbol Kıbrıs Türk sporunun parlayan değeri olacaktır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mevlit “Basketbol parlayan yıldız olacak”

Yorumlar kapalı.