Mimari ve artistik seramikler



featured


Gülten Özyakup SEZGİN

İlk ve orta öğrenimini Lefkoşa’da tamamladıktan sonra 1993’te seramik eğitimi almak üzere İzmir/Türkiye’ye gitti. 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi (Ankara), Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden mezun olan Yağlı, lisans öğrenimi sırasında seramik sanatçısı M. Tüzüm Kızılcan’ın atölyesinde (İzmir) ‘Artistik Seramikler’, Smyrna (Eski İzmir) Bayraklı Höyüğünde Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal ve Prof. Meral Akurgal gözetiminde ‘Arkeolojik Seramiklerde Temizleme, Restorasyon ve Reprodüksiyon’, SERSA seramik atölyesinde (Ankara) ‘Endüstriyel Seramiklere Serigrafik Baskı Uygulamaları’ konularında stajlar yaptı.

1998-2003 yılları arasında Marmaris/Türkiye’de kendi atölyesinde mimari ve artistik seramikler çalışan Yağlı, 2003-2005 yıllarında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Seramik ve Cam Bölümü’nde yüksek lisans eğitimi aldıktan sonra 2005 yılında adaya kesin dönüş yaptı.

2005-2009 yılları arasında Levent Eğitim Kurumlarında Resim ve Seramik Öğretmenliği yapan Yağlı, 2009’dan bu yana Çatalköy’de oluşturduğu atölyesinde seramik çalışmalarını serbest olarak sürdürdü.

Yağlı, 1995-2016’da Türkiye ve Kıbrıs’ta çeşitli karma sergilere katıldı. Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumları’na da katılan Yağlı, sergiler açtı.

Yağlı, Kuzey Kıbrıs Seramikçiler Derneği ve Türk Seramik Derneği üyesidir.

Fotoğraflar: Johan DUCHATEAU

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mimari ve artistik seramikler

Yorumlar kapalı.