Model mutfak ve spor odası hizmette



featured


Güren TİLKİ

Güzelyurt’taki Şehit Turgut Ortaokulu’na Milli Eğitim Bakanlığı ile Güzelyurt Yeşilada Lions Kulübü katkılarıyla yapılan model mutfak ve Okul Aile Birliği katkılarıyla hazırlanan spor odası törenle hizmete açıldı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, eğitime yapılan yatırımın bir ülkenin geleceğine yapıldığının altını çizerek, “Eğer biz bu ülkede ebediyen var olacaksak, bu topraklara dişimizle tırnağımızla sahip çıkarak, onları geliştirerek ve özellikle gençlere yaşanası bir vatan bırakarak sahip çıkacağız” dedi.

Özyiğit, gençlerin ülkemizde veya yurt dışında en iyi okullarda yetişip, bu ülkede iş, istihdam olanağı bulabileceği ve gençlerin bu ülkenin sosyo ekonomik, siyasal yapısına yön verebileceği koşulları yaratmakla yükümlü olduklarını belirterek, eğitimdeki temel hedeflerinin de bu olduğunu vurguladı.

Önümüzdeki dönemde eğitim süresinin hem gün hem de yıl içerisine yayılması hedefiyle yola çıktıklarını kaydeden Bakan Özyiğit, devlet okullarına özel okullar kadar ilgi gösterilmesi ve tercih nedeni olmasının böyle yatırımlarla mümkün olabileceğini ve oluşturulan mutfağın gelecekte atılacak adımlar için önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Özyiğit, bakanlığına ayrılan 500 bin TL’lik hane halkına yardım kalemi konunsa da değinerek “Bu kalem bu tür yatırımlar için kullanılacaktır” dedi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da eğitim hayatının önemine işaret ederek, Şehit Turgut Ortaokulu’nun yıllar içerisinde çok büyük gelişmeler kaydettiğini ve katkılarla daha da gelişmesinin sağlanacağını kaydetti.

Şehit Turgut Ortaokulu Müdürü Cengiz Uzun, devlet okullarına yapılan yatırımın her zaman toplumları ileriye taşıdığını kaydederek, okul olarak kent halkıyla, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimle işbirliği içinde çalıştıklarını söyledi.

Milli Eğitim ve Kültür Eski Bakanı Özdemir Berova, sivil toplum örgütlerinin okullara katkısının önemine değinerek, bu okulda yapılanın da sivil toplum okul ilişkilerinin güzel bir örneği olduğunu söyledi.

Güzelyurt Yeşilada Lions Kulübü Başkanı Seval Zaifoğlu da kulüp olarak ihtiyaca göre tüm okullarla bağış yapmaya çalıştıklarını anlatarak, gelir getirici etkinlikler veya buldukları sponsorlarla ellerinden gelen katkıyı yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Törende konuşmaların ardından katkı koyanlara teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi. Daha sonra ise kurdele kesimiyle açılış gerçekleştirildi ve odalar gezildi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Model mutfak ve spor odası hizmette

Yorumlar kapalı.