Oda müziğinin ustaları Güney Kıbrıs’a geliyor



featured


Murat OBENLER

Pharos Sanat Vakfı tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen Pharos Oda Müziği Festivali yine adamızdan ve yurtdışından birçok müzisyeni ağırlıyor. 14 Mayıs’ta Güney Lefkoşa’daki The Shoe Factory’de Belçika’dan Het Collectief Topluluğu ve soprano Katrien Baerts’in sahne alarak Ravel, Debussy, Dutilleux, Philippe Gaubert ve Kaija Saariaho’nun eserlerini seslendirdikleri konser ile başlayan festival 6 Haziran’a kadar sürecek.

Ödüllü Japon piyano sanatçısı Ji-Yeong Mun’dan 22 Mayıs’ta resital
Festival yönetimi bu yıl yine Londra’daki Keyboard Charitable Trust ile işbirliği içerisinde günümüzün en heyecan verici genç müzisyenleri arasında kendine yer bulan Japon piyano sanatçısı Ji-Yeong Mun’u ilk kez Kıbrıs’a getiriyor. Cenevre ve Busoni Uluslararası Yarışmaları’nda birincilik ödülünü kazanmış Mun, 22 Mayıs Çarşamba gecesi saat 20:30’da The Shoe Factory(eski ayakkabı fabrikası) sahne alacak ve Beethoven, Ravel ve Chopin’in eserlerinden oluşan bşr piyano resitali sunacak.


Royal Manor House 4 konsere evsahipliği yapacak
Bu yıl festival mekanlarına ilk kez eklenen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Royal Manor House (Kraliyet Malikanesi-Kukla)da ise 1-4 Haziran arasında 4 oda müziği konseri yer alacak. Piyano sanatçısı Sergei Babayan ve  Ashley Wass, keman sanatçıları Christel Lee ve Anna Tifu, viyola santçısı Lars Anders Tomter’in de aralarında bulunduğu dünyaca ünlü sanatçıların sahne alacağı Royal Manor House’deki konserler saat 20:30’da başlayacak.
Festival Kıbrıs Gençlik Senfoni Orkestrası ile kapanacak
Festival 6 Haziran gecesi Kıbrıs Gençlik Senfoni Orkestrası ‘nın festivalin yeni açık hava mekanı olan The Olive Grove, Delikipos(Delikipos’taki Zeytin Koruluğu)ta vereceği final konseri ile sona erecek. Şef Yiorgos Kountouris yönetiminde zeytin ağaçlarıyla çevrili bir yeşil alanda sahnelenecek ve  Anna Tifu (keman), Christel Lee (keman) ve Ashley Wass (piyano)ın solist olarak yer alacağı konserde Mendelssohn, Sarasate ve Vitali’nin eserleri icra edilecek.
Festival için her türlü bilgiye vakfın 
www.pharosartsfoundation.org  adresinde ulaşabilailecek.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oda müziğinin ustaları Güney Kıbrıs’a geliyor

Yorumlar kapalı.