Otoparkçı ve iki yakını tutuklandı



featured


Emine UYSAL

Lefkoşa’da bir restoranın park yerinde otoparkçıya korna çalan Yusuf Dağ, beş kişi tarafından feci şekilde dövüldü. Dağ’a saldıranlardan üçü polis tarafından tutuklanırken, ikisinin halen arandığı bildirildi.

Restoranın içerisinde Yusuf Dağ’ı döverek hastanelik edenlerden otoparkçı Serdar Acar ile yakınları olan Selahattin Acar ve Şahin Yüksekkaya, restoranın önünde beyzbol sopaları ve demir çubukla beklerken suçüstü yakalandı.

“Kasti hasar” , “Ciddi darp” ve “Tecavüzi alet taşımak” suçlamalarıyla tutuklanan üç zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Cenkay İnan’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Ayşe Kaymak Şadi, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis memuru Aykut Özkan’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Özkan, 1 Ağustos’ta saat 18.00’de zanlıların tartıştıkları Yusuf Dağ’a elleri ve ayaklarıyla gelişigüzel vurup, gömleğini yırtarak zarara uğrattıklarını anlattı.

Polis memuru Aykut Özkan, zanlıların 61 santim uzunluğundaki beyzbol sopası ve 41 santim uzunluğundaki demir boruyla suçüstü belirlendiklerini kaydetti.

Olay yeri ve çevresinde birçok kamera kaydı inceleneceğini, aranan iki şahıs olduğunu ve gönüllü ifadelerin teyit ile tekzibinin yapılması gerektiğine vurgu yapan Özkan, zanlıların tahkikat amaçlı iki gün tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlılar mahkemede suskun kaldı. Yargıç Cenkay İnan, aranan iki şahıs olduğuna vurgu yapıp, zanlıların tahkikatın salimen yürütülebilmesi için iki gün tutuklu kalmasına emir verdi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Otoparkçı ve iki yakını tutuklandı

Yorumlar kapalı.