Resepsiyonda kadınlar ağırlandı



featured


8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı’nda resepsiyon düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı avlusunda saat 18.30’daki etkinliğe soğuk havaya rağmen yoğun ilgi olurken, Cumhurbaşkanı Akıncı konukları kapıda karşılayarak kutladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı resepsiyonda yaptığı konuşmada, kadının emek, alın teri ve uğraş anlamına gelen, hayatın her alanında var olan ve emeğini esirgemeyen kutsal bir varlık olduğunu söyledi.

Akıncı, bu yıl kadına yönelik şiddeti konu alan “Mor” isimli oyunun Türkiye’den sanatçıların davet edilmesiyle KKTC’de sahnelendiğini söyleyerek, önemli bir etkinlik olduğuna dikkati çekti.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın iki konseri olduğunu hatırlatan Akıncı, kadın bir şef önderliğinde sahne alacak orkestrayı da bu çaba nedeniyle kutladığını kaydetti.

Cumhurbaşkanının eşi Meral Akıncı da, kadınlarla Cumhurbaşkanlığındaki etkinlikte buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, BM’nin kadınlarla ilgili mesajını okudu.

“Şimdi zamanıdır, zaman şimdidir” diyen Meral Akıncı, bu yıl kadın hakları, eşitlik ve adalet için küresel bir hareketlenmenin söz konusu olduğunu belirtti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Resepsiyonda kadınlar ağırlandı

Yorumlar kapalı.