‘Roamingte yüksek fatura endişesi ortadan kalkacak’



featured


KIBRIS Ekonomi-ÖZEL

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in yurt dışı iletişimine yönelik açıkladığı “Transit özelliğinin”, roaming (uluslararası dolaşım) yükünü ortadan kaldırırken, çok daha hesaplı iletişime de imkan vereceği kaydedildi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ozan Çağlar Aslan, yurt dışı seyahatlerinin giderek arttığı dönemde bu özellik üzerinde çok titiz bir çalışma yaptıklarını belirtti. Aslan,  “Müşterilerimizin en çok ziyaret ettiği ülkelere diğer ülkeleri de ekleyerek toplam 69 ülkede iletişime önemli bir avantaj getirdik. Müşterilerimiz artık ne ödeyeceğini bilecek, roaming yaparken rahat iletişim kurabilecekler. Facebook, Instagram gibi uygulamaları yurt dışındayken rahatça kullanabilecek, interneti kapalı tutma gibi bir düşünceleri olmayacak. İhtiyaçlarına yönelik sunduğumuz farklı yurt dışı paketlerimizin yanı sıra transit özelliği sayesinde artık roaming endişesi yaşamadan mevcut paketleri üzerinden sevdikleri ile Kuzey Kıbrıs’taymış gibi özgürce iletişim kurabilecekler” dedi.

“Özelliğin devreye girmesi ile ilgili müşterinin hattına günlük 15 TL ücret yansıyacağının” hatırlatılması üzerine Ozan Çağlar Aslan, “Doğrudur, hatlara bir ücret yansıyacak. Ancak, bu rakam, roaming için daha önce ortaya çıkan faturalara oranla son derece semboliktir. Örneğin, 5 günlük bir İngiltere tatilinizde 250 MB kullanım yapmanız durumunda standart tarife ile 750 TL gibi bir tutar ödenebiliyorken şimdi aynı sürede 75 TL ücret ödeyeceksiniz” şeklinde konuştu.

KIBRIS Ekonomi’nin sorularını yanıtlayan Ozan Çağlar Aslan, müşterilerin, yurt içi paketi kapsamında kendisine sunulan dakika, SMS ve internet faydalarının tümünü yurt dışında aynı koşullarda kullanabileceğini anımsattı. Aslan’ın sorularımıza verdiği cevaplar şöyle:

KIBRIS Ekonomi: Transit özelliği ile neyi amaçladınız?

Aslan: Globalleşen dünya ile birlikte birçok ihtiyacımız da değişmektedir. Cep telefonlarının hayatımıza girmesiyle iletişim kolaylaştı, istediğimiz zaman ve dilediğimiz yerden sevdiklerimize veya dilediğimiz kişilere ulaşma imkânına kavuşmuş olduk. Tabii iletişim geliştikçe, sesli görüşmeler dışında internetle olan ilişkimiz hayatımıza yeni bir boyut kazandırdı. Hem sevdiklerimizi ve gündemi takip etmek, hem de bilgilenmek için internet en temel ihtiyacımız haline geldi. Sosyal medya ayrılmaz bir parçamız oldu, sürekli yorumlar okuyor, paylaşıyor, canlı videolar izliyor, yayınlıyoruz. Talepleri göz önünde bulundurduğumuzda bu ihtiyaçlara da bakarak müşterilerimiz için birçok paket, teklif sunuyoruz. Yurt içinde kullandığınız avantajlı paketlerimizle yurt dışında da müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik sunduğumuz farklı yurtdışı paketlerimizin yanı sıra mevcut paketlerini rahatça kullanabilmeleri için ‘Transit özelliğini’ kurguladık. Bu özellik, günlük 15 TL karşılığında, bizlere yurt içindeymiş gibi bir iletişim imkanı sunuyor, paketiniz 69 ülkede geçerli oluyor.

KIBRIS Ekonomi: Paketler Transit özelliğinden nasıl faydalanacak?

Aslan: Paketinizin Transit özelliği ile paketinizdeki dakika, SMS ve interneti yurt dışında sanki Kuzey Kıbrıs’taymışsınız gibi kullanabiliyorsunuz. Seyahatlerinizde arama yapmanız ya da arama almanız, SMS göndermeniz ya da internet kullanımı yapmanız durumunda bu özellik otomatik devreye giriyor ve sadece kullanım yapmanız durumunda günlük ücret hattınıza yansıyor. Aslında bu özelliğin amacı sizi yurt dışında korumak. Transit özelliğinin aktif duruma gelmesi ile birlikte paketinizdeki tüm faydaları yurt dışında kullanmaya devam ediyorsunuz.

KIBRIS Ekonomi: Transit özelliği hem Türkiye’de hem de diğer ülkelerde geçerli mi?

Aslan: Evet, bu özellik İngiltere, İtalya, Amerika ve Türkiye dahil dünyanın en çok ziyaret edilen 69 ülkesinde geçerli.

KIBRIS Ekonomi: Peki, bu özelliğin devreye girmesi ile ilgili müşterinin hattına günlük 15 TL ücret yansıyacağını söylediniz. Bu rakam da bir maliyet oluşturmayacak mı?

Aslan: Doğrudur, bu ücret kullanım yapıldığında hatlara yansıyacak. Ancak, bu rakam roaming için daha önce ortaya çıkan faturalara oranla son derece semboliktir. Örneğin, İngiltere’ye gittiğinizde 5 günlük bir tatilinizde 250 MB kullanım yapmanız durumunda standart tarife ile 750 TL ödeyebilirsiniz. Şimdi 5 günlük bir seyahatinizde her gün kullanım yapmanız durumunda dahi 75 TL ödeyecek ve paket faydalarınızı kullanabileceksiniz. Örneğin, bu özellik kullanılmadığında İngiltere’de 5 dakikalık bir kullanım yapılması durumunda faturaya 19,5 TL yansırken Transit özelliği ile günlük 15 TL’ye tüm paket faydalarınızı kullanabilirsiniz.

KIBRIS Ekonomi: Bu özelliği ne amaçla kurguladınız?

Aslan: Kurgularken amacımız tamamen müşterilerimizi korumaktı. Yurt dışında rahatça iletişim kurmalarını sağlamak, bunu yaparken de yüksek fatura endişesi yaşamalarını engellemekti. Bu nedenle Transit özelliğini müşterilerimizin kullanım yapması halinde devreye girecek şekilde kurguladık. Yani müşterimiz kullanım yapmazsa bu özellik başlamayacak ve hattına herhangi bir ücret yansımayacak. Başladığı zaman ise “ne kadar kullandım, ne kadar ücret ödeyeceğim” endişesi olmayacak. Paket içindeki dakikalar hem arama yaptıklarında hem de arama aldıklarında geçerli olacak, rahatça SMS gönderip, internetlerini kullanabilecekler.

KIBRIS Ekonomi: Transit özelliği hayatımızı nasıl kolaylaştıracak?

Aslan: Hattınızı yurt dışında rahatça kullanmanın kolaylığını yaşayacaksınız. Gezerken, bir yer ararken, internete ihtiyaç duyduğunuz anda, bir arama yapmanız gerektiğinde, Instagram’da bir resim paylaşmak istediğinizde, fatura endişesi yaşamadan paketinizi kullanabileceksiniz. Üstelik günlük sadece 15 TL’ye paket faydalarınızı, hiçbir kısıt olmadan rahatça kullanabileceksiniz. Müşterilerimiz yurt dışında kullanıma ihtiyacı olmayan bir günde ücret yansımayacağını, kullanım yapar ise günlük ücret karşılığı paketindeki faydaları rahatça kullanabileceğini bilecek, herhangi bir sürprizle karşılaşmayacak. Ayrıca ‘Cep Hesabım’ uygulamamız ile online (çevrimiçi) olarak kullanımlarını anlık takip edebilecek

Bunun dışında müşterimiz dilerse TRANSIT KALAN yazıp 6767’ye SMS (kısa mesaj) göndererek de paketinden kalan faydaları öğrenebilecek.

KIBRIS Ekonomi:  Eskiyle yeniyi anlatacak olursanız farkı nedir?

Aslan: Yurtdışında avantajlı kullanım için sunmakta olduğumuz farklı paketlerimiz, servislerimiz de var. Fakat Transit özelliğiyle paket müşterilerimize, yeni bir paket almak yerine mevcut paket faydalarını kullanabilecekleri ayrı bir avantaj sağlamak istedik. Bu özellik sayesinde müşterilerimiz yurt dışına çıktıklarında kullanım alışkanlıklarını değiştirmeden, fatura endişesi yaşamadan, sadece kullanım yaptıklarında yansıyacak günlük ücret karşılığında paketlerinin rahatlığını yaşamaya devam edecekler.

KIBRIS Ekonomi:  Paketler ile sunulan internet faydası zaten Türkiye’de geçerli. Bu durumda da Transit özelliği aktif olup bir ücret yansır mı?

Aslan: Türkiye’ye gittiğinizde internet kullanımı yapmanız durumunda zaten paketinizdeki internetiniz orada geçerli olduğundan paketinizin Transit özelliği başlamaz ve faturanıza ücret yansımaz.Türkiye’deyken sadece arama yapmanız, arama almanız ya da SMS göndermeniz durumunda Transit özelliği aktif olur ve günlük ücreti hattınıza yansır. Yine bir sonraki gün hiç arama yapmaz, gelen aramayı cevaplamaz, SMS atmaz sadece paketinizdeki internetinizi kullanırsanız bu özellik için hiçbir ücret ödemezsiniz.

KIBRIS Ekonomi:  Yurt dışında çok kullanım ihtiyacı olmayan müşteriler bu özellikten yararlanmak zorunda mı?

Aslan: Transit özelliği müşterinin dilediği zaman iptal edebileceği, dilediği zaman ise yeniden başlatabileceği bir özelliktir. Müşterilerimiz kendi ihtiyaçlarına göre Transit özelliğini iptal edip, yeniden başlatabilir. Örneğin Türkiye’de kullanmak istemezse iptal edebilir, Türkiye dışında farklı bir ülkeye gideceğinde ise aktif edebilir. Unutmamamız gereken, bu özelliği kullanmak için mesaj atıp aktif ettiğimiz için ücret yansımayacağıdır. Transit özelliği paketimizi yurt dışında kullanmaya başladığımız anda devreye girer ve kullanım yaptığımız günlerde ücretlenir.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Roamingte yüksek fatura endişesi ortadan kalkacak’

Yorumlar kapalı.