Sevkiyatçılar sırra kadem bastı!



featured


Sedef BOŞNAK

Gazimağusa polisi, güneyden, askeri yasak bölgeyi ihlal edip, kullandığı kamyonet arkasında getirdiği 6 bin 631 kilo kaçak etle, Güvercinlik Kavşağı’nda yakaladığı Beyarmudu Belediyesi çalışanı Aysın Eskimuhtaroğlu’nu, devam eden tahkikata etki etme olasılığı bulunmadığından, teminat talebiyle mahkemeye çıkardı.
Suçlarını itiraf eden ve evinde yapılan aramada da ülkeye ithali yasak 23 kilo dana eti tespit edilen Aysın Eskimuhtaroğlu, dün, mahkemeye çıkarılarak, işlediği suçlardan ileride yargılanmak üzere, 10 bin TL nakdi teminat karşılığında serbest kaldı.
Meseleyle bağlantısı olduğuna inandığı ve sağlıksız etlerin kuzeyde henüz tespit edilemeyen bir yere sevkiyatını yapacak 2 kişinin, izleri, polisin tüm çabalarına karşın henüz bulunamadı.
Polis, bahse konu kişilerin, 3 Temmuz 2018’de, 1’inin yasal, diğerinin de kaçak yolla Güney Kıbrıs’a geçtiğini söyledi.
Toplumda tedirginliğe yol açan kaçak et konusunu merakla takip eden vatandaşlar ise, kaçak olarak kuzeye geçirilen ve tüketime uygun olmadığı için imha edilen toplam 6 bin 654,5 kilo etin, nereye sevk edileceğini ise öğrenmek istiyor.
  

Tahkikata etki edemez
Dünkü teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı İlhan Damdelen, meseleyle ilgili gelişmeleri aktarması için Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Erman Sennaroğlu’nu tanık kürsüsüne çağırdı.
Tanık polis Erman Sennaroğlu, zanlının, “Gümrüksüz mal ithali”, “Gümrüksüz mal tasarrufu” ve “1’inci derece askeri yasak bölgeyi ihlal” suçlarından methaldar olduğunu anımsattı.
Erman Sennaroğlu, zanlının, 27 Haziran 2018’de, sabahın erken saatlerinde, SPA’da bulunan bir depodan, donmuş ve paketlenmiş vaziyette aldığı 6 bin 631 kilo dana etini, FA 116 plakalı kamyona yükleyerek, Güvercinlik bölgesindeki askeri yasak bölgeyi ihlal ederek kuzeye geçtiğini anlattı.
Zanlının, Güvercinlik Kavşağı’nda düzenlenen bir operasyon sonucu tespit edilip tutuklandığını kaydeden tanık polis, kamyonet içerisinde ele geçirdiği etleri, yapılan kontroller sonrası usulüne uygun olarak imha ettirdiklerini anlattı.
Zanlının, Beyarmudu’daki evinde arama yaptıklarına da vurgu yapan tanık polis, konu evdeki bir derin dondurucuda, 23,5 kilo kaçak et tespit ettiklerine dikkat çekti ve insan tüketimi açısından uygun olmayan konu etleri de imha ettirdiğini dile getirdi.
Polise itiraf nitelikli detaylı bir gönüllü ifade veren zanlının, kamyonette yüklü olan etleri, kuzeyde, aranan suç ortaklarına teslim edeceğini beyan ettiğini söyleyen tanık polis, zanlının, sağlıksız etlerin nereye sevk edileceğini bilmediğini belirttiğini söyledi.
Tanık polis ayrıca, kamyonette ele geçirilen 6 bin 631 kilo etin gümrük bedelinin 421 bin 995, gümrüksüz mal tasarruf ettiği için kendisine kesilecek cezanın ise 1 milyon 265 bin 685 TL olduğuna vurgu yaptı.
Polis, evde tespit edilen 23,5 kilo etin gümrük bedelinin bin 222, ceza bedelinin ise 3 bin 670 TL olduğunu da sözlerine ekledi ve mahkemeden, KKTC vatandaşı zanlıyı, uygun bir teminata bağlamasını talep etti.
 

Şartlar suçun neviyle orantılı
Huzurundaki şahadeti değerlendiren mahkemenin Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları, zanlıyı, 10 bin TL nakdi teminat karşılığında serbest bıraktı.
Suçun ciddiyetine ve nevi itibarıyla ağırlığına dikkat çeken yargıç, teminat koşullarını da suçun ciddiyetine göre belirledi. Yargıç, ülkede yerleşik olan zanlıyı, tüm pasaport ve seyahat belgelerine el koyup, KKTC dışına çıkmaktan men edip, zanlı lehine KKTC vatandaşı 2 kefilin, 100’er bin TL’lik kefalet senedi imza etmesini istedi ve zanlının, haftanın 2 günü en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücut etmesine emir verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sevkiyatçılar sırra kadem bastı!

Yorumlar kapalı.