Tasarruf eden cezaevine gitti, bulan teminatla serbest kaldı



featured


Ayşe BULUT

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli bir ekibin 6 Eylül’de İskele’de düzenlediği operasyonda ele geçirdiği 30 gram sentetik cannabinoid (bonzai) türü uyuşturucuyla ilgili soruşturma tamamlandı.

30 gram uyuşturucuyu tasarrufunda bulunduran ve ülkede kaçak kaldığı anlaşılan Y.A., yargılanıncaya kadar hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilirken, söz konusu uyuşturucuyu yerde bulduğunu iddia eden zanlı F.Ç., ise yargılanıncaya kadar teminatla serbest bırakıldı.

İskele Kaza Mahkemesi’nde görüşülen dünkü teminat duruşmasında yeminli şahadet vererek olguları aktaran polis çavuşu Hasan Selvili, zanlı Y.A.’nın ‘Kanunsuz sentetik cannabinoid tasarrufu ve alma”, zanlı F.Ç.’nin ise ‘Kanunsuz sentetik cannabinoid tasarrufu ve verme’ suçlarından methaldar olduğunu belirtti.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nce 6 Eylül 2021 tarihinde saat 21.20 sıralarında İskele’de bir iş merkezinde operasyon düzenlendiğini ve yaya olarak tespit edilerek alıkonulan zanlı 1 Y.A.’nın tasarrufunda şeffaf naylon poşete içerisinde yaklaşık 30 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu kaydeden Selvili, zanlıdan yapılan sorgulamada konu maddenin aynı gün ve aynı bölge zanlı 2 F.Ç.’den aldığının belirlendiğini söyledi.

Zanlı F.Ç.’nin de aynı gün tespit edilerek tutuklandığını ifade eden Selvili, zanlı 2’nin yaptığı beyanında uyuşturucuyu bularak tasarrufuna geçirdiğini söylediğini belirtti.

Her iki zanlının da itiraf niteliğinde gönüllü ifade verdiğini kaydeden Selvili, zanlı Y.A.’nın ülkede ikamet izinsiz olduğunun belirlendiğini, soruşturmasını tamamladığını söyleyerek, zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Tutku Candaş, zanlı 1 Y.A.’nın 2 ayı geçmeyen bir süreliğine hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine, zanlı 2 F.Ç.’nin ise yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, 5 bin TL nakdi teminat yatırmasına, KKTC vatandaşı 2 kişinin 75’er bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve zanlının haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması koşuluyla serbest bırakılmasına emir verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
alk_
Alkış
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tasarruf eden cezaevine gitti, bulan teminatla serbest kaldı

Yorumlar kapalı.